Kultūras svaigumi šonedēļ. Iesaka Ieva Rozentāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kultūras notikumu pārbagātība septembrī iepriecinājusi un pārsteigusi daudzus. Rīga noteikti ir starptautiska līmeņa kultūras lielpilsēta. Viens no pierādījumiem - mūsu organizētie notikumi tiek pamanīti un nominēti prestižiem apbalvojumiem. Šonedēļ kultūras svaigumus iesaka "Kilograma kultūras" žūrijas vadītāja Ieva Rozentāle.

“Baltijas pērle” spridzina

19. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace" notiks festivāla "Baltijas pērle" atklāšana. Kinofestivāls piesaista uzmanību un neatvairāmi velk pavadīt laiku kinoteātrī. Pat tad, ja publicitātes kampaņa neuzrunā, filmu piedāvājums ir valdzinošs un iespaidīgs – Benuā Žako vēl neredzētā kinolente “Eva” ar Izabellu Ipēru, vai joprojām mājas arestā turētā Kirila Serebreņņikova jaunākā filma “Vasara” par 80. gadu padomju undergound zvaigznes Viktora Coja traģisko likteni. Ir vēl ko redzēt, tikai jāizvēlas sava filma. 

“Pūt, vējiņi!” Nacionālajā teātrī

Iestudējums pārliecina. Ar ideju, ar mērogu, ar Raiņa dzeju, ar Seņkova režiju. Līdzās sezonas atklāšanas lielajam notikumam Nacionālais teātris piedāvā jaudīgas izrādes, kvalitāti un idejas. Režisors Elmārs Seņkovs:

"Strādājot ar lugu, "Pūt, vējiņi!" man atvērās kā liela mēroga traģēdija, kas stāsta daudz vairāk, nekā biju paredzējis. Tā liek domāt par šodienu - par mums, par mūsu kultūras mantojumu, par dziedāšanas svētkiem, par kopējo telpu, kurā mēs dzīvojam."

Neesmu vēl paspējusi, bet ceru tikt uz vēl vienu Raini – “Antiņš. Zelts. Kalns” Reiņa Suhanova režijā. Lieliski, ka Raiņa mēnesī līdzās Dzejas dienām varam pētīt lielo dzejnieku Nacionālajā teātrī. 

Zelta rudens Prāgā

Eiropā prognozē karstumu. Prāgā, kur šonedēļ sola +28 grādus siltu gaisu, sabrauks Eiropas kultūras filmu veidotāji, lai tiktos nozīmīgākajā kultūras filmu un mūzikas/dejas/teātra filmu festivālā “Golden Prague”. Arī mēs piedalāmies tajā, un zināms, ka jaundibinātais amatierkoru televīzijas konkurss “Eirovīzijas gada koris”, kas iepriekšējā gada jūlijā uzmirdzēja Rīgā, ir iekļuvis starp 20 finālistiem! Grandiozais televīzijas šovs norisinājās “Arēnā Rīga” un tiešraidē Latvijas Televīzijā, kā arī vēl 11 Eiropas valstu televīzijās varēja vērot, kā labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm sacenšas par titulu “Eirovīzijas gada koris”. 

Konkursa televīzijas ieraksts iekļuvis starp 23 labākajām televīzijas pārraidēm, kas pretendē uz festivāla “Zelta Prāga” galveno balvu “Grand Prix”.

Balvas likteni izlems žūrija, kas nākamnedēļ festivāla norises laikā visus finālistus vērtēs atkārtoti. Sekosim līdzi un turēsim īkšķus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti