Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Daci Vilsoni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība otrdien, 30. janvārī, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra amatā apstiprināja līdzšinējo valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos Daci Vilsoni. Vienlaikus viņai ļauts savienot KM valsts sekretāra amatu ar Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu - līdz brīdim, kad teātrim tiks atrasts vadītājs.

Dace Vilsone par valsts sekretāres amatā veicamiem darbiem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Vilsone Latvijas Radio norādīja, ka viņas tuvākie darbi būs saistīti ar Latvijas valsts simtgades svinību un Dziesmu un deju svētku organizatoriskajiem jautājumiem: „Vēl mēs esam apņēmušies šī gada laikā pieņemt izšķirošu lēmumu par nacionālās koncertzāles projekta īstenošanu, kas arī ir viens no ļoti svarīgiem uzdevumiem. Koncertzāles jautājumā aktīvi ir strādājuši konsultanti, kuri ir veikuši dažādu modeļu finanšu aprēķinus un izvērtējuši dažādus riskus. Kultūras ministrija plāno tuvākā mēneša laikā virzīt valdībā izvērtēt šī starpziņojuma rezultātus un pieņemt lēmumu par tālāko rīcību. Tāpat šis gads ir saistīts ar to, ka visas ministrijas kopā sāk valsts pārvaldes reformu plānu, un arī Kultūras ministrijai ir jādod savi priekšlikumi šī plāna īstenošanā.”

 

Vilsone KM valsts sekretāra vietnieces amata pienākumus pilda kopš 2015.gada februāra. No 1994. - 1999.gadam bijusi redaktore un projektu vadītāja Latvijas Televīzijas mūzikas raidījumu redakcijā, pēc tam līdz 2012.gada februārim strādājusi par KM Kultūrpolitikas ieviešanas departamenta direktori, Nozaru politikas daļas vadītāju un vecāko referenti mūzikas jautājumos. Savukārt no 2012.gada februāra līdz 2015.gada jūnijam Vilsone bijusi programmas realizēšanas vienības vadītāja nodibinājumā "Rīga 2014".

Starp darbu KM un televīzijā Vilsone bijusi reklāmas projektu vadītāja Latvijas Nacionālajā operā, starptautiskā foruma "Forte Riga" akadēmiskās mūzikas sadaļas vadītāja, Valsts kultūrkapitāla fonda padomes pārstāve, Lielās mūzikas balvas žūrijas pārstāve, 2006.gada NATO samita kultūras programmas koordinētāja, VAS "Rīgas cirks" valdes locekle, kā arī no 2004. - 2009.gadam piedalījusies Rīgas akustiskās koncertzāles projekta koordinēšanā.

Pēc vidējās profesionālās izglītības grāda iegūšanas Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā 1989.gadā Vilsone uzsāka bakalaura studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iegūstot augstāko izglītību 1993.gadā. Pēcāk 2001.gadā Vilsone ieguva humanitāro zinātņu maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā ar specializāciju "Kultūras vadība un menedžments".

Vilsone arī guvusi papildu izglītību Londonas Sabiedrisko attiecību skolā, Francijas Kultūras institūtā, Valsts administrācijas skolā, kā arī starptautiskās pieredzes apmaiņas programmā profesionāļiem "Visiting Creativity".

Jau vēstīts, ka iepriekšējais KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš savu pēdējo dienu amatā aizvadīja pagājušā gada 29.decembrī. Voldiņš iepriekš sacīja, ka viņam nav konkrētu turpmāko profesionālo plānu, viņš vēlas atvēlēt sev brīvo laiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti