Kultūras ministrijas apbalvojumu šogad saņems 45 talantīgākie mākslu jomas audzēkņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumu par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs šogad saņems 45 audzēkņi, kā arī 46 skolotāji un koncertmeistari no 18 izglītības iestādēm. Apbalvojumu pasniegšanas svinīgā ceremonija no 2020. gada 15. aprīļa pārcelta uz šā gada 17. septembri, medijus informēja ministrijā.

Augstākajam apbalvojumam kultūrizglītības nozarē KM šī gada sākumā aicināja pieteikt bērnus un jauniešus vecumā no desmit līdz 25 gadiem, kuri pērn guvuši nozīmīgus panākumus – godalgotas vietas – starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarē, kā arī viņu pedagogus.

Laureātu sarakstu iespējams apskatīt Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Saņemtos pieteikumus vērtēja žūrija: priekšsēdētājs, Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos, Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, žūrijas priekšsēdētāja vietniece, KM Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, LNKC mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Juris Kalnciems, LNKC mūzikas izglītības eksperts Kārlis Jēkabsons un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa.

Apbalvojumu pasniegšanas svinīgā ceremonija, kuras laikā laureāti saņems KM pateicības rakstu un naudas balvu, plānota 17. septembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Lēmums par pasākuma pārcelšanu no aprīļa uz septembri pieņemts, rēķinoties, ka Covid-19 izraisītā ārkārtējā situācija valstī un ar to saistītie ierobežojumi publisko pasākumu organizēšanā šā gada septembrī vairs nebūs spēkā. Ja notiks pretēji, tiks lemts par citu KM apbalvojuma pasniegšanas laiku.

KM apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs tiek piešķirts ik gadu kopš 1998. gada. Projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic LNKC.

Vienlaikus ar KM balvu tiks pasniegta arī LNKC iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godinās izcilākos Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā – mūzikā, mākslā un dejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti