Kultūras ministrija izsludina konkursu uz Brīvdabas muzeja direktora amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) 11. jūnijā izsludinājusi atklātu konkursu un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora amatu. Pretendenti pieteikumus KM aicināti iesniegt līdz 10. jūlijam, medijus informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Direktora amata pretendentiem jābūt ieguvušiem akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, kā arī nepieciešama vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, kas iegūta pēdējo 5 gadu laikā. Tāpat pretendentiem teicami jāpārvalda latviešu valoda un labi – vismaz divas svešvalodas, ieskaitot angļu valodu; kā arī jābūt labām zināšanām par muzeju darbību un funkcijām. Pretendentiem nepieciešams stratēģisks redzējums, jābūt orientētiem uz rezultātu sasniegšanu, jāspēj vadīt komandu, veidot un uzturēt attiecības.

LEBM direktora amata pretendentiem būs jāiesniedz muzeja iepriekšējo trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Citu pieteikumā ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM tīmekļvietnē.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LEBM direktora mēnešalga var sasniegt 2135 eiro pirms nodokļu nomaksas. Atalgojums atkarīgs no amata kategorijas, kuru nosaka, ņemot vērā pretendenta profesionālo pieredzi, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska muzeja funkciju izpildei.

LEBM direktora amata pretendenti tiks izvērtēti trijās konkursa kārtās – pretendentu atlasē, strukturētā intervijā un padziļinātā intervijā. Pieteikumus LEBM direktora amatam izvērtēs speciāli izveidota komisija, kā arī tās pieaicināti eksperti.

Jau ziņots, ka pēc dienesta pārbaudes veikšanas muzejā un Latvijas Muzeju padomes iepazīstināšanas ar dienesta pārbaudes komisijas izdarītajiem slēdzieniem, 29. aprīlī KM izdeva rīkojumu, uzsakot darba līgumu līdzšinējai LEBM direktorei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti