Kultūras ministri apbēdina šķelšanās kino nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras ministri Daci Melbārdi (Nacionālā apvienība) ļoti apbēdinājusi šķelšanās kino nozarē, kas novedusi pie Nacionālā kino centra (NKC) vadītājas Ilzes Gailītes Holmbergas lēmuma pamest amatu.Nākamajam NKC vadītājam ir jāspēj saliedēt kino nozares pārstāvji, intervijā raidījumam „100g kultūras. Diskusija” norādīja kultūras ministre.

Būtisks uzdevums nākamajam kandidātam ir piedāvāt tādu filmu nozares pārvaldības modeli, kas nerada šķelšanos, kas spēj šos cilvēkus un viņu viedokļus saliedēt. Šobrīd mani ļoti apbēdina tas, ka ir notikusi šī šķelšanās,” atzina Melbārde.

Pēc viņas domām, ja kašķi kino nozares pārstāvju vidū turpināsies ilgstoši, kino nozare no tā cietīs.

Runājot par finansējuma piešķiršanu filmai „Dvēseļu putenis”, Melbārde atzina, ka Saeimai nevajadzēja noteikt, kas šo filmu uzņems.

Situācija tomēr ir vienreizēja. Tas, uz ko Saeima šajā gadījumā reaģēja, ir, ka tuvojas simtgade strēlnieku cīņām. Saeima uzskatīja, ka tas ir nacionāli nozīmīgs notikums un ir svarīgi to atspoguļot pilnmetrāžas filmā. Es tiešām nepiekrītu tam, ka Saeima noteica, kas šo filmu uzņems. Šī lieta būtu jānosaka ekspertiem. To nevajadzēja darīt,” sacīja Melbārde.

Pēc viņas domām, vajadzētu veidot simtgades programmu, ko izstrādātu Nacionālā kultūras padome. Šajā komisijā politiķiem nebūtu vietas.

Raidījumu "100g kultūras. Diskusija" skatieties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti