Kultūras ministre aicina izvērtēt sēru dienās plānotos kultūras pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tā kā 23., 24. un 25. novembrī valstī izsludinātas sēru dienas saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kad, iebrūkot lielveikala „Maxima" griestiem, gāja bojā vairāk nekā 30 cilvēki un daudzi tika ievainoti, kultūras ministre Dace Melbārde aicina izvērtēt šajās dienās paredzēto kultūras pasākumu programmu un nepieciešamības gadījumā mainīt pasākumu grafiku.

„Aicinām gan kultūras iestādes, gan mūzikas un mākslas skolas rūpīgi izvērtēt plānotos pasākumus, jau sākot ar 22.novembri, un izvērtēt to piemērotību šī brīža situācijai, paužot cieņu traģēdijā cietušajiem cilvēkiem," uzsver Dace Melbārde.

Vairāku pasākumu rīkotāji jau paziņojuši par pasāumu atcelšanu.

Teātra nozares vadošo organizāciju pārstāvji vienojās par "Spēlmaņu nakts" ceremonijas atcelšanu (vairāk lasiet šeit!).

"Latvijas Koncerti" atcēluši koncertu "Stravinskis. Stāsts par zaldātu", kas bija paredzēts 23.novembrī Spīķeru koncertzālē. Dziedātāja Aija Andrejeva pārcēlusi albuma prezentāciju uz 27.novembri, bet rīt, 23.novembrī, koncetbārā "Laternu stundā" paredzētais Ingusa Pētersona koncerts ir pārcelts uz 2014.gada 31.janvāri.

Kinoteātris "Splendid Palace" paziņojis, ka sakarā ar notikušo traģēdiju 22., 24. un 25.novembrī tiek atcelti visi kultūras pasākumi un filmu seansi kinoteātrī.

Par piektdienas, 22.novembrī, paredzētās pirmizrādes un 24.novembra izrādes atcelšanu paziņojis "Dirty Deal Teatro". Arī Latvijas Nacionālā opera (LNO)veikusi izmaiņas izrāžu programmā. 23. un 24. novembrī paredzētās izrādes – Bendžamina Britena opera „Spēlēsim operu „Mazais skursteņslauķis"!", Pētera Čaikovska balets „Riekstkodis" un mūzikas un sajūtu izrāde „Cantando y amando" – nenotiks, lsm.lv pavēstīja LNO pārstāvji.

Vēstīts, ka ceturtdien ap plkst. 18 Zolitūdē sagruva „Maxima" veikals. Līdz piektdienas pusdienlaikam veikala drupās bija atrasti vairāk nekā 30 bojāgājušie. Vairāki desmiti cilvēku guvuši dažāda smaguma traumas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti