Kultūras ziņas

Rakstu krājumā pētī Blaumani un Pētersonu

Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmija nosauc savus labākos

Kultūras gada iesākums LTV ēterā

Kultūras gada iesākumā LTV ēterā - jaunumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas gada noskaņās arī Latvijas Televīzijas ēterā gaidāmi trīs jaunumi. Pirmo reizi LTV vēsturē būs arī kultūras šovs.

Kultūras gada iesākšanos Latvijas Televīzijas translācijā pieteiks Riharda Vāgnera opera „Rienci", kuras izrāde Latvijas Nacionālajā operā 17.janvārī vienlaikus ir arī Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšana.

„Savukārt 18.janvārī mēs pieslēgsimies Grāmatu ķēdei – tā ir milzīga akcija, kas tiks rīkota visā Rīgā. Grāmatas no vecās bibliotēkas ēkas tiks roku rokā nodotas uz jauno un mēs varēsim sekot, kā tad pirmā grāmata savu ceļu sāk un aizceļo līdz šim te jaunajam grāmatu plauktam jaunajā ēkā," stāsta LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Svētdien, 19. janvārī, pirmais kultūras šova Lielā lasīšana raidījums, kura mērķis – ar skatītāju balsojuma palīdzību pakāpeniski nokļūt pie pašas mīļākās latviešu valodā lasāmās grāmatas.

„Tā kā šis gads ir ļoti īpašs, jo mēs atveram savu Latvijas nacionālo bibliotēku, šo te Gaismas pili, tad arī lasīšana un lasīšanas ideja ir ārkārtīgi svarīga, lai grāmatas ieņem ļoti nozīmīgu vietu katra cilvēka dzīvē," norāda Rozentāle.

Tātad, no operas – caur bibliotēku – pie sava grāmatplaukta un arī pie Latvijas Televīzijas, kur jaunajā raidījumā būs daudz vairāk par to, kā tiks izvēlēta pati mīļākā, iecienītākā grāmatā Latvijā.

Februārī LTV godinās aizvadītā gada sasniegumus kultūrā, pasniedzot LTV Kultūras redakcijas balvu «Kilograms kultūras». Balvas ieguvējus izvēlas skatītāji. Šobrīd LTV apkopojusi nozīmīgākos darbus pagājušā gada pēdējā ceturksnī un aicina līdz 19.janvārim balsot par tiem mūsu mājaslapā www.ltv.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti