Kultūras forumā «Baltā nakts» notiks vairāk nekā 50 pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 7. septembrī, Rīgā notiek ikgadējais mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”, kurā dažādās pilsētas vietās iespējams apmeklēt starptautiskus un pašmāju kultūras un mākslas pasākumus.

Programmā ir iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi, kas pārstāvēs plašu laikmetīgās kultūras piedāvājumu - mūziku, kino, video, dzeju, performances. Mākslas projekti un koncerti koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, Tallinas kvartālā, Pārdaugavā, Pļavniekos un citur.

Ar pilnu foruma programmu iespējams iepazīties mājaslapā.

Rīgas domes Kultūras pārvaldes pārstāve Anna Dārziņa: Par Balto nakti
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Festivāla „Baltā nakts” laikā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja izbaudīt gan pašmāju, gan starptautisku mākslinieku projektus, kā arī jau par tradīciju kļuvušus pasākumus, piemēram, kluso diskotēku Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, mākslas tramvajus, kas savienos vairākas notikumu vietas, minifestivālu „Skaņu mežs” un audiovizuālo projektu „Videogrāfija”.

Programmu papildinās arī jauni projekti - sieviešu stendaps, kurā tiks apspēlētas īpaši sievietēm saistošas tēmas, “emoji” dzeja, performances Āgenskalna tirgū, meditācija tautasdziesmu noskaņās, jauno skatuves un kino mākslinieku darbu maratons un citi.

Starptautiskajā programmā šogad iespējams redzēt Francijas kompānijas „Picto Facto” gaismas objektus Vērmanes dārzā un britu mākslinieka Lūka Džerama (Luke Jerram) konceptuālo mākslas instalāciju „Gaia” (Zeme). Festivālā būs iespējams skatīt Kanādas mākslinieka Robina Mūdija (Robyn Moody) audiovizuālo darbu „Wave Interference” (Viļņu traucējumi).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti