Dienas ziņas

Ko darīt ar padomju laika pieminekļiem?

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Kultūras dzīve pēc kovida atkopjas bez Krievijas māksliniekiem

Kultūras dzīve pēc Covid-19 atkopjas bez Krievijas māksliniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas māksliniekiem radošā darbība pēdējos divus gadus kovida aizsegā bija izaicinājumu pilna ar dažādiem ierobežojumiem un dīkstāvi, taču jau šajā sezonā tā atsākas ar pilnu jaudu. Kā ziņots, Krievijas pārstāvju pasākumos Latvijā nebūs. Gan biļešu pārdevēji, gan koncertzāles un arī paši mākslinieki atzīst – nekādus īpašus zaudējumus tādēļ necietīs.

Dzintaru koncertzāle uzsākusi jauno sezonu. Tur atzīst, ka pirms kovida un kara ierobežojumiem iepriekš bija 85 pasākumi sezonas trīs mēnešos, taču šajā sezonā plānoti vien 50. Koncertzālei tagad  būs jādomā, ar ko aizpildīt brīvas vietas, jo pieprasījums no mākslinieku puses ir nedaudz sarucis. "Mēs darām, ko mēs varam. Mēs cenšamies izdomāt kopā ar Jūrmalas domi, domājam par dažādām atbalsta programmām, cenšamies arī paši rīkot, cik vien iespējams. Paldies Kultūras ministrijas atbalsta programmai, bet tāds pasākumu skaits, kāds bija pirms 2020. gada, tāds nebūs šogad," atzīst Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Mūziķis Intars Busulis ir pārliecināts, ka vietējie mākslinieki varētu vairāk ekspluatēt Dzintaru koncertzāli un citas lielās "klubu skatuves", uz kurām Krievijas mākslinieki ir uzstājušies.

Daudz ko noteiks arī vietējo mākslinieku latiņas celšana izpildījuma kvalitātē, atzīst Maestro Raimonds Pauls: "Būs mākslinieki, kas dabūs pilnas zāles, bet būs daži, kam būs jāpadomā par šo lietu."

Arī "Arēna Rīga" tagad domā, kā aizpildīt tukšās vietas, norādot, ka šobrīd to ir daudz. ""Arēnas Rīga" gadījumā krievu izpildītāju koncertus šobrīd aizvieto sporta pasākumi un Rietumu mākslinieki, taču sagaidām, ka 2022. gads jebkurā gadījumā būs ar stipri samazinātu pasākumu skaitu, ja salīdzina ar 2019.gadu," rakstiskā atbildē norāda arēnas pārstāvji.

Kopumā no 1500 notiekošajiem pasākumiem Latvijā, kas pieejami "Biļešu paradīzes" kases piedāvājumā, atcelta vien neliela daļa ar Krievijas šovbiznesa pārstāvjiem saistīto pasākumu. "Biļešu Paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis uzsver, ka "ir vesels apstākļu kopums, no kuriem krievu mākslinieku iztrūkums nav pats dramatiskākais". Kopumā šajā uzņēmumā kara dēļ atcelti 36 pasākumi.

Kā uzskata pasākumu rīkotāji, skatītāji šogad būs ieguvēji daudzo lielo brīvdabas festivālu un koncertu dēļ.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti