Kultūras centru vadītāji forumā apspriedīs gatavošanos Latvijas simtgadei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” 15. oktobrī notiks forums „Kultūras centru loma ceļā uz Latvijas simtgadi”, kurā ap 400 kultūras centru vadītāju un pašvaldību kultūras darba organizatoru no visas Latvijas kopā ar sabiedrībā pazīstamiem viedokļu līderiem iezīmēs virzību ceļā uz Latvijas simtgadi. Forumu varēs skatīties tiešraidē lsm.lv.

Foruma dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, ko kultūras centri kā sabiedrībai pieejamākā daudzfunkcionāla kultūras institūcija var darīt četru gadu laikā, gatavojoties Latvijas simtgadei. Dienas kārtību veidos lekcijas, referāti un diskusijas, kurās tiks skatīta kultūras centru loma vēsturiskā aspektā, šobrīd un Latvijas simtgades svinībās. 

Forumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Anda Laķe un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktora vietniece Signe Pujāte. Par kultūras centru lomu ceļā uz Latvijas simtgadi diskutēs arī Mazsalacas novada kultūras centra vadītāja, Kultūras centru asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Jurka, Pašvaldību savienības Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja, Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere, Rīgas Domes Kultūras pārvaldes priekšniece - departamenta direktora vietniece Baiba Šmite, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore, asociētā profesore, antropoloģe, folkloras speciāliste Rūta Muktupāvela un citi.

„Svētki daudz ko pasaka par pašu sabiedrību, un, gatavojoties Latvijas 100 gadu jubilejai, jādomā ne tikai par kultūras programmu, bet ir jākliedē mīti par Latvijas valsti, jāstāsta, ka valsts izveide bija likumsakarīga, nevis nejauša, jārada paliekošas vērtības un jāiesaista svētku veidošanā visas sabiedrības grupas, sevišķi uzrunājot jauniešus,” norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti