Kultūras akadēmijas salidojumā grandioza svinību programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

20. maijā no plkst. 14 līdz nākamās dienas rītam Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) notiks 25 gadu jubilejas salidojums, kas akadēmijā un tās dārzā pulcēs ne tikai absolventus, pasniedzējus un darbiniekus, bet arī dažādas teatrāli muzikālās apvienības, kas 25 gadu laikā dzimušas LKA.

 Akadēmijas studentu un absolventu talants bieži pārsniedz ar apgūto speciāli saistīto prasmju izpausmes. Nereti tas noticis tieši mūzikas jomā, tādēļ salidojumā satiksies talantīgākās, atraktīvākas un leģendārākās muzikālās apvienības.

Uz skatuves kāps vokāli instrumentālā apvienība “Regīna”, kurā piedalās Latvijas Nacionālā teātra, Valmieras Drāmas teātra un Jaunā Rīgas teātra aktieri: Varis Piņķis, Gundars Grasbergs, Gatis Gāga, Ivars Krasts, Māris Bezmers un Kaspars Zvīgulis; komēdijroka un medijroka grupa “Suņa stunda”, kam dziesmu teksti top, izmantojot medijos atspoguļotās ziņas, un kuras dalībnieki studējuši Teātra, kino un TV dramaturģijas apakšprogrammā (Jānis Lācis, Andris Gauja, Jānis Kalve un Ansels Kaugers), virtuves kabarē meistari – “Gapoljeri”, kuras kodolu veido aktieru kursa absolventi Kristians Kareļins un  Artis Drozdovs un kas joprojām aktīvi koncertē.

Salidojumā pēc deviņu gadu pārtraukuma atkalapvienosies ekskluzīvai uzstāšanās reizei grupa “Fenderposts”, kurā piedalās aktieri Jānis Vimba, Valdis Vanags, Ģirts Liuziniks, Rihards Lepers un Kārlis Neimanis. Muzikālo sveicienu jubilejā piedāvās arī Aija Vītoliņa, kura absolvējusi apakšprogrammu “Starpkultūru sakari” arī šobrīd ir LKA maģistrante, kuras kaislība, darbs, hobijs, patvērums ir mūzika, un LKA absolvents Jānis Ozoliņš, kurš ir muzikālās apvienības “Sigma” līderis.

Vakara gaitā salidojuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties LKA absolventa un dzejnieka Kārļa Vērdiņa organizētajā dzejas slamā, video non-stopa seansā, latvju dančos, iemūžināt satikšanos ar pasniedzējiem un kursa biedriem FOBO fotogrāfijās, piedalīties uguns rituālā, laisties trakās dejās pie DJ Ģirta Šoļa, Kristapa Kuplā un Toma Auniņa muzikālajām performancēm.

Šogad Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) svin nozīmīgu jubileju – 25 gadus kopš dibināšanas brīža. 25 gados LKA kā savu ideju, vērtību un radošā potenciāla izaugsmes šūpuli izvēlējušies daudzi kultūras nozares darbinieki, spilgtas mākslas elites personības, bez kurām nav iedomājama Latvijas kultūras telpa. LKA absolventu skaits sniedzas pāri diviem tūkstošiem – grūti nosaukt Latvijas kultūras dzīves jomu, kura nebūtu saistīta ar LKA studējošajiem un kurā nepiedalītos akadēmijas absolventi. Nemaz nerunājot par Latvijas teātriem un laikmetīgās dejas grupām, akadēmijas studenti un beidzēji veido izcilas filmas, strādā vēstniecībās, ministrijās, muzejos, galerijās, koncertzālēs un kultūras namos, tie dibina savus uzņēmumus, un paši nosaka darba tirgus tendences.

Vairāk par salidojuma programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti