Kultūras ziņas

Austi un pīti mākslas darbi Mazās ģildes logos

Kultūras ziņas

Laikmetīgās tēlniecības pērles Jūrmalā

Kultūras akadēmija rīko karjeras seminārus

Kultūras akadēmija tiešsaistē rīko karjeras seminārus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

10. februārī aizvadīts pirmais no četriem Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotajiem virtuālajiem semināriem, kuros studēt griboši jaunieši var uzzināt par karjeras iespējām kultūras nozarē un saņemt atbildes uz tādiem jautājumiem kā, piemēram, kādas profesijas sastopamas kultūras jomā, kā kļūt par veiksmīgu pasākumu rīkotāju vai producentu, un, kas nav mazsvarīgi, vai, strādājot kultūras lauciņā, var arī nopelnīt?

Latvijas Kultūras akadēmija uzsākusi virtuālu dialogu ar jauniešiem, kuri nākotni vēlas saistīt ar kultūras jomu un profesionālām studijām kultūrā. Potenciālajiem studentiem būs iespēja piedalīties “Zoom” semināros un rast atbildes uz jautājumiem par kultūras izglītību un darba iespējām kultūras nozarē.

“Darba devējus noteikti interesē sagatavoti speciālisti, personības, kas prot apvienot tādas lietas kā plašas valodu zināšanas, svešvalodu zināšanas, labas teksta radīšanas spējas, labas digitālās prasmes,” skaidro Latvijas Kultūras akadēmijas karjeras izglītības projektu vadītāja Leonarda Ķestere.

Četru tiešsaistes semināru ciklu Kultūras akadēmija salīdzina ar ēnu dienām. Tām parasti pieteicās vairāki simti jauniešu, arī pirmajam semināram interesentu skaits ir iespaidīgs – 320.

Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse atklāj: “Tiešsaistes semināriem ir pieteikušies tiešām visdažādākā vecuma interesenti – sākot no 1. līdz 12. klasei, arī karjeras konsultanti, izglītības konsultanti, arī citu augstskolu absolventi.”

Šos četrus seminārus vadīs Leonarda Ķestere un Aija Lūse. Tie notiks reizi mēnesī, ikreiz aktualizējot kādu no jautājumiem: kādas profesijas ir kultūras pasaulē? Kādas ir to karjeras iespējas? Kā kļūt par veiksmīgu producentu? Un kā savā profesijā atrast darbu?

Tomēr, kā jau pienākas semināram, liela uzmanība pievērsta dalībnieku jautājumiem. Desmiti no tiem tika iesūtīti laikus, interesējoties, piemēram, par izaugsmes iespējām Latvijā, salīdzinot ar ārzemēm, vai par to, kuras profesijas kultūras nozarē ir vispieprasītākās.

“Diezgan daudzi skolēni arī paši pauž šo savu motivāciju. Un lielākais prieks, ka daudziem šī motivācija parādās jau 10. klasē,” atzīmē Aija Lūse.

Šobrīd Kultūras akadēmijā studē vairāk nekā 600 studentu. Populārākā ir bakalaura programma radošajās industrijās. Un šogad tā arī varētu būt dramatiskā teātra aktiera un režijas māksla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti