Kultūras akadēmija radījusi sarunu platformu «Ceļā»; pirmā sezona veltīta zinātnei un pētniecībai kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas jaunradītās sarunu platformas "Ceļā" mērķis ir apkopot nozares speciālistu viedokļus par aktualitātēm kultūras un radošo industriju nozarē, zinātnē, jaunradē un akadēmiskajā vidē, vērst uzmanību nozīmīgiem jautājumiem, kas nodarbina ne tikai nozares speciālistus, bet arī sabiedrību, prezentēt jaunatklātās aktualitātes un aktuālos jaunatklājumus. Pirmajā sezonā "Ceļā" tiks veltīts sarunām par zinātni, aktuāliem pētījumu projektiem un pētniecības nozīmi šodienas kultūras procesu izpratnē. Pirmā saruna notiks 15. martā pulksten 12.00 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) "Facebook" lapā un "Youtube" kanālā, informēja LKA pārstāvji.

Pirmajā sarunā "Ceļā" tiksies LKA Zinātniskās pētniecības centra pētnieku komanda – Iveta Ķešāne, Maija Spuriņa un Liene Ozoliņa, lai runātu par aktuālām kultūras parādībām un procesiem mūsdienu Latvijā, par to, kas ir kultūras socioloģija un par jaunu pētījumu projektu "Digitālajās platformās nodarbināto autonomijas izpratnes un prakse: Wolt un Bolt piegādes darbinieku pieredzes kultūrsocioloģiska analīze", kas tiek īstenots Fundamentālo un lietišķo pētījumu (FLPP) programmā un ko finansē Latvijas Zinātnes padome.

LKA pētnieki kopā ar studentiem analizēs platformu darbu kā jaunu sociālkulturālu fenomenu, padziļināti pievēršoties divām lokāli redzamākajām darba platformām – Wolt  un Bolt –, un tajās nodarbināto ēdienu piegādes kurjeriem. Galvenais uzsvars tiks likts uz to, kā platformās nodarbinātie definē un piešķir nozīmi savai autonomiju un kādas ir tās praktiskās izpausmes. Izmantojot platformās nodarbināto pieredzi, pētījums ļaus izprast digitālās un platformu ekonomikas attīstības sociālkulturālo kontekstu un ietekmi, norādīja LKA pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti