Kulturālo kartupeļu novākšanas svētkos Kuldīgā atklās jaunu vides objektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Imanta Ziedoņa muzejs un “Kartupeļu lauka radio” sestdien, 12. septembrī, aicina uz kulturālo kartupeļu novākšanas svētkiem Pārventas parkā Kuldīgā. Pasākuma laikā varēs piedalīties kartupeļu novākšanas talkā un radošajās darbnīcās, bet kopā ar fonda “Viegli” mūziķiem plānots atklāt arī mākslas instalāciju “Vēl daudz lielāks galds virs mana galda”.

Rudenīgas noskaņas pie Ventas, pūš vējš un dzenā jau pirmās lapas, kartupeļu lauka vagās var labi pamanīt nobriedušos kartupeļus, kas vietām spraucas ārā no zemes. Tur sestdien notiks kartupeļu talka.

Imanta Ziedoņa muzeja radošā komandas veidotais kartupeļu lauka stāsts netālu no Ventas Kuldīgā sākās pagājušā gadā. Tur ne tikai stāda un novāc kartupeļus, tur skan “Kartupeļu lauka radio”, un vieta apaug ar notikumiem un jauniem objektiem. 

Kulturālo kartupeļu novākšanas svētkos Kuldīgā atklās jaunu vides objektu
00:00 / 05:55
Lejuplādēt

“Kartupeļu lauka radio” vadītājs Emīls Lukjanskis stāstīja, ka visi interesenti aicināti pievienoties talkai, kas sāksies pulksten 9.00 un turpināsies līdz pulksten 12.00, kad plānots atklāt mākslas instalāciju “Vēl daudz lielāks galds virs mana galda”.

Koka jumtā izveidots logs uz debesīm, tur plūst mākoņi un krīt lietus lāses, zem tā galds un skatuve koncertiem un kopā būšanai.

Lukjanskis atklāja, kā šajā jaunajā objektā darbosies ''Kartupeļu lauka radio'' – solos būs iespējams klausīties Ziedoņa balsi, viņa dzeju, un šī vieta kalpos kā koncertu un citu pasākumu vieta.

Arī sestdien pēc talkas būs paredzēts pirmais koncerts.

Visa sākums ir Imanta Ziedoņa darbs „Kurzemīte”, kas tapis pagājušā gadsimtā un stāsta par Kurzemes ļaudīm un viņu dzīvēm.

Bet jau pavisam drīz,  1.oktobrī, Kuldīgas muzejā tiks atklāta īpaša izstāde „Kurzemīte”, kuru veido Imanta Ziedoņa muzejs. Gandarīts par šādu sadarbību ir Kuldīgas novada muzeja direktors Eduards Dambergs. 

“Mums patika viņu domu gājiens, un sadarbība organiski veidojās, ideja par izstādi nostiprinājās, un tagad šī iecere realizēta,” sacīja Dambergs.

Izstāde būs par Ziedoņa “Kurzemītē” paustajām idejām, par unikālo cilvēku nozīmību un šo cilvēku stāstu nodošanu sabiedrībai, stāstīja Kuldīgas novada muzeja pārstāve Kristīne Āboliņa.

Līdztekus izstādei tiks atklāts arī ''Kartupeļu lauka radio'' žurnāls. Tas veidots par godu Imanta Ziedoņa ceļojumam pa Kurzemi, kad viņš ceļā sastapa cilvēkus un stāstīja par tiem.

Taču vēl pirms 1. oktobra gaidāmā notikuma Kuldīgas novada muzejā jānovāc kartupeļi Ventmalā. Kartupeļu talkas stāsts veidojies ne bez pamata, arī Imants Ziedonis tādā piedalījies Kuldīgas pusē, pirms sācis rakstīt „Kurzemīti”. Viņu interesēja personības – savādnieki un dīvaiņi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti