Kuldīga uzvarējusi ES Kultūras mantojuma saglabāšanas projektu konkursā (papildināts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Eiropas Komisija otrdien, 26. martā, paziņojusi 30 projektus, kuri uzvarējuši Eiropas Savienības (ES) Kultūras mantojuma saglabāšanas projektu konkursā un saņems “Europa Nostra” balvas. "Aktivitāšu komplekss Kuldīgas vecpilsētas saglabāšanai" ir viens no sešiem projektiem, kurš uzvarējis ceturtajā kategorijā – “Izglītība, apmācība, zināšanu palielināšana”.

Trīsdesmit balvas laureāti izvēlēti no vairāk nekā 200 projektiem. Seši no četrās kategorijās uzvarējušajiem trīsdesmit projektiem 16.jūnijā Atēnās saņems “Grand Prix” balvu.

Projektus četrās kategorijās vērtēja īpaša speciālistu žūrija un neatkarīgi eksperti. Visi uzvarētāji saņems goda plāksni, bet sešiem projektiem – “Grand Prix” ieguvējiem - tiks arī 10 000 eiro liela balva. 2013. gada balvu piešķiršanas ceremonija norisināsies “Europa Nostra” ikgadējā Eiropas Mantojumam veltītā kongresa laikā. Balvu pasniegšanā piedalīsies Grieķijas prezidents Karols Papulijs, Eiropas izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisāre Andrula Vasiliu un operdziedātājs un “Europa Nostra” prezidents Plasido Domingo.

"Europa Nostra" ir Eiropas kultūras mantojuma “balss”. Tā apvieno un pārstāv 250 nevalstiskās un bezpeļņas organizācijas, kurās kopā ir vismaz 5 miljoni locekļu no visas Eiropas. To tieši atbalsta arī vairāk nekā 1500 atsevišķu dalībnieku un 150 apvienību un uzņēmumu. Tās plašais profesionāļu un brīvprātīgo tīkls darbojas ar mērķi saglabāt Eiropas kultūras mantojumu šīm un nākamajām paaudzēm.

Kopš 2007. gada ES Kultūras programmā investēti 32 miljoni eiro, lai finansētu ar kultūras mantojumu saistītus projektus, savukārt Eiropas Reģionālās attīstības fonds laika periodā no 2007. līdz 2013. gadam ieguldījis kultūras vērtību saglabāšanā trīs miljardus eiro, 2,2 miljardus eiro – kultūras infrastruktūras attīstībā.

Kuldīgas pilsētas vēsturiskajam centram 2008. gadā tika piešķirta Eiropas mantojuma zīme, kuru kultūras ministre Helēna Demakova, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un Kuldīgas pilsētas dome svinīgi atklāja 2008. gada 4.jūnijā Kuldīgas Rātslaukumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti