Krievijā īpaša padome vērtēs vēsturisko filmu scenārijus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Krievijas Kultūras ministrijas paspārnē tiek veidota zinātniski metodiskā padome, kuras uzdevums būs sniegt ekspertu vērtējumu par vēsturisko dokumentālo un mākslas filmu scenārijiem, raksta Krievijas mediji.

Par padomes izveidi Krievijas kultūrpolitikas padomes sēdē pavēstīja Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis.

Medinskis norādījis, ka pēc zinātniski metodiskās padomes sniegtā vērtējuma tiks pieņemts lēmums par valsts budžeta piešķiršanu šo filmu īstenošanai. Ministrs gan uzsvēra, ka te nav runa par cenzūru.

Iepriekš par profesionāla vēsturnieku vērtējuma nepieciešamību vēsturisko filmu scenārijiem norādīja Valsts domes spīkers un Krievijas vēstures biedrības priekšsēdētājs Sergejs Nariškins. Viņš uzsvēra, ka šāds vērtējums ir īpaši vajadzīgs tiem kinodarbiem, kuri paredzēti bērnu auditorijai, jo bērni no tiem uzzina par valsts vēsturi.

24.maijā Krievijas kinematogrāfijas attīstībai veltītā sanāksmē Sočos kultūras ministrs Vladimirs Medinskis nosauca 12 prioritāras tēmas, pēc kurām tiks noteikts valsts atbalsts. Medinskis norādīja, ka šīs tēmas noteiktas pēc sabiedrības aptaujas rezultātiem. Starp prioritārajām kino tēmām ir 70.gadadiena kopš uzvaras Otrajā pasaules karā, cīņa ar narkomāniju, darba varoņi, Pirmā pasaules kara simtgade u.c. tēmas.

Krievijas Kultūras ministrija jau izsludinājusi konkursu, kurā 20 labākajiem scenārijiem, kas atbildīs valstij tīkamām tēmām, ne tikai tiks sniegts valsts atbalsts, bet tie tiks virzīti arī realizācijai. No nākamā gada Krievijas Kultūras ministrija plāno ieviest uz valsts dotāciju pretendējošo projektu atvērto aizsardzības un atlases sistēmu, lai projektu izvēle nenotiktu kuluāros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti