Krauklis: Ceram atgādināt par Cimzes nozīmi latviešu kultūrnācijas veidošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Mēs ļoti ceram, ka šā gada laikā daļa sabiedrības – tie, kas interesējas par kultūras procesiem un kultūras vēsturi, - no jauna novērtēs to, kāda tad ir Jāņa Cimzes nozīme latviešu kultūrnācijas veidošanā," Latvijas Radio uzsvēra Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Kā ziņots, Valkas pilsētas kultūras namā 7.janvārī sāksies izcilā pedagoga, tautasdziesmu vācēja un latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes 200. jubilejas gada ieskandināšana ar Latvijas Radio kora koncertu. Koncerta programmā skanēs Jāņa Cimzes apdares un latviešu komponistu kora dziesmas.

Atgādinot Cimzes dibinātā un vadītā skolotāju semināra nozīmi, Vents Armands Krauklis norāda, ka „faktiski Cimzi var saukt par latviešu un igauņu Dziesmu svētku tēvu".

Starp nozīmīgākajiem Cimzes jubilejai veltītajiem pasākumiem novada domes priekšsēdētājs min Cimzes mūzikas dienas Valkā, kuras notiks no 23. līdz 27.aprīlim, un centrālo notikumu 31.maijā Valkas brīvdabas estrādē. Pasākumā piedalīsies apmēram pusotrs tūkstotis koristu un gaidāmi vairāku Cimzem veltītu jaundarbu pirmatskaņojumi.

Krauklis piekrīt apgalvojumam, ka šis pasākums būs kā mazie Dziesmusvētki, taču precizē: „Latviešu-igauņu Dziesmu svētki, jo igauņiem Jānis Cimze ir tikpat nozīmīgs kā latviešiem".

Cimzes jubilejas svinību noslēgums gaidāms 25.oktobrī Rīgas Latviešu biedrības namā, kad notiks Cimzem veltīta konference.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti