Krāslavas tiesa varētu lemt par elektroapgādes atjaunošanu koncertzālei «Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krāslavas rajona tiesa 5. janvārī varētu skatīt 4. janvārī saņemto uzņēmuma «Rīgas koncertzāle» sūdzību par tai atslēgto elektropiegādi Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) telpās. Strīdu skata Krāslavas tiesa, jo Rīgas tiesas esot pārāk noslogotas.

Jau vēstīts, ka LZA un koncertzāles «Rīga» konflikts ilgst jau kopš pērnās vasaras vidus, turklāt nekas neliecina, ka tuvākajā laikā tajā sagaidāms iznākums. Tikmēr lielākie cietēji nesaskaņās ir koncertu apmeklētāji, kas savlaicīgi nopirkuši biļetes, bet nu atduras pret slēgtām koncertzāles durvīm.

Šobrīd tuvākais koncertzāles «Rīga» programmā iezīmētais pasākums ir dziedātājas Irinas Boguševskas jaunā albuma «Lelles» prezentācija pēc vairāk nekā nedēļas 14. janvārī. Biļešu iegādes mājaslapa rāda, ka gan uz šo, gan vēl četriem citiem pasākumiem pieejams simtiem biļešu. Koncertzāles un uzņēmuma «Rīgas koncertzāle» vadītājs Juris Millers apgalvo, ka uz nākotnes pasākumiem iztirgots tūkstošiem biļešu, jo liela daļa esot slēgti vai citu rīkotāju pasākumi.

Nebūšanu cēlonis ir fakts, ka līdz ar jauno gadu Zinātņu akadēmija tās nomnieci atstājusi bez elektroapgādes. Ar to līdz šim darbināti sildītāji, jo pēc telpu nomas uzteikuma pērnvasar apkure zālei tā arī nav «palaista». Millers stāsta, ka vēl gada nogalē ar kompāniju «Sadales tīkls» vienojies par rezerves pieslēgumu no 2. janvāra, jo paredzējis palikšanu bez elektroapgādes.

Elektrības atslēgšana ir jau kārtējais solis strīdā starp Zinātņu akadēmiju un tās telpu nomnieci firmu «Rīgas koncertzāle». Līgumi par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem ar akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti esot parakstīti uz desmit gadu termiņu līdz 2024. gadam. Vien elektropiegādes līgumā esot drukas kļūda, tāpēc dokuments terminēts ar 2014. gada beigām. Tā apgalvo Millers.

Savukārt Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretārs Valdis Kampars skaidro, ka elektrības atslēgšana bijis tikai kārtējais instruments cīņā ar rēķinu nemaksāšanu. Par telpu nomu Millers neesot maksājis kopš pērnā februāra.

Tikmēr koncertzāles vadītājs Millers domā, ka par telpu nomu var nemaksāt, jo zālē veicis būtiskus ieguldījumus.

Uz to Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretārs Kampars atbild, ka Milleram par it kā paveikto nav nekādu dokumentālu pierādījumu. Turklāt nomnieks nedrīkst nesaskaņoti ko paveikt, bet pēc tam atteikties pildīt līgumu.

Ieilgušais strīds starp Zinātņu akadēmiju un koncertzāli «Rīga» patlaban jau tiekot risināts četrās tiesvedībās.

Tiesai arī jābūt tai, kas atbilstoši Civillikumam domstarpības izšķirs. Tā saka Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktore Linda Berga. Savukārt līdz risinājumam nav pieļaujama zaudējumu radīšana otrai pusei, un elektrības atslēgšanu par tādiem varētu uzskatīt.

Uzņēmums «Sadales tīkls» gan 4. janvārī paziņoja, ka koncertzālei elektrību nepieslēgs. LZA apgalvo, ka elektroietaises telpu apsildei un izgaismošanai netiek izmantotas droši un tās ir bīstamas koncertzālei. Tai gan vakar vēl nebija rīcības plāna, kā gādās par neapkurināto telpu stāvokļa nepasliktināšanos. Tuvākā tiesas sēde konflikta šķetināšanai gaidāma februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti