Koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs neatbalsta olimpiādes rīkošanu Sočos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs diriģents Romāns Vanags neatbalsta olimpiādes rīkotāju Vācijas kompānijas "Interkultur" lēmumu devīto Pasaules koru olimpiādi 2016.gadā rīkot Sočos Krievijā.

Kā vēstīts, 18.jūlijā Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur " prezidents Ginters Tičs oficiāli paziņo nākamo Pasaules koru olimpiādes rīkotājpilsētu - plānots, ka 2016.gadā tā notiks Sočos.

""Interkultur" ir privātkompānija, tā nav valsts kompānija, tāpēc viņiem politika nav tik tuva un nav jātaisa kādi reverensi politiskā aspektā, viņi skatās tīri komerciāli. Droši vien Krievija ir gatava maksāt par koru olimpiādi," uzskata Romāns Vanags.

Esmu brīdinājis, ka ir bīstami šādos apstākļos nominēt valsti, kuras stāvoklis pasaules politikā nav viennozīmīgs. Varat iedomāties - diezgan grūti būtu korus aicināt uz Ziemeļkoreju. Līdzīgu situāciju es šobrīd saredzu braucienam uz Sočiem. Nedomāju, ka daudzi pasaules koru būs ieinteresēti turp doties. Tas ir bīstami. Par to esmu runājis arī ar "Interkultur" pārstāvjiem," uzsver Vanags.

Viņš gan norāda - divu gadu laikā daudz kas var mainīties, tomēr lielas cerības par politiskās spriedzes mazināšanos nelolo.

"Diemžēl jāsaka, ka tas periods, kas ir Krievijas krīzē ieildzis, ir diezgan liels saistībā ar Ukrainu. Eskalācija diemžēl notiek. Tas viss uzliek zināmums jautājumus," saka Vanags.

Soču kā nākamās koru olimpiādes vārds neizskan Rīgā tā, kā izskanēja Rīgas vārds Amerikā, kad tika paziņota nākamās olimpiādes norises vieta.

"Mēs teicām - visi brauciet uz Rīgu. Te es neesmu redzējis daudz cilvēku, kuri aicinātu braukt uz Sočiem. Mūsu kā organizācijas pozīcija ir, ka mēs šo lietu nereklamēsim. "Interkultur" ir sapratusi mūsu lēmumu un nav tam pretojušies. Neesam kļuvuši ienaidnieki, mēs esam draugi un ļoti labi sastrādājamies, bet šo viņu komerciālo lēmumu no politiskās puses es īsti nevarētu atbalstīt. Tāds ir mans personīgais viedoklis," skaidro Romāns Vanags.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti