Koronavīrusa izplatība. ASV muzejus slēdz, Ķīnā – atver

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

To, ko Eirāzijas kontinents piedzīvo pēdējo mēnešu laikā, sāk izjust arī Ziemeļamerikas iedzīvotāji. Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ cita aiz citas durvis slēdz kultūras iestādes un tiek atcelti vai pārcelti kultūras pasākumi. Taču no Ķīnas tiek saņemtas pretēja rakstura ziņas – apmeklētājiem durvis atvēruši pirmie, pirms turpat diviem mēnešiem slēgtie, muzeji.

Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kur pirmie saslimšanas gadījumi konstatēti Vašingtonas štatā un kur pagājušās nedēļas nogalē arī izsludināta ārkārtējā situācija, vairākās pilsētās izdoti rīkojumi no rītdienas slēgt visas publiskās iestādes un atcelt publiskos pasākumus. Par izrāžu atcelšanu līdz 13. aprīlim paziņojuši visi Brodvejas teātri, kuros kopējais sēdvietu skaits ir ap 20 tūkstošiem un kurus ik mēnesi apmeklē vairāk nekā miljons skatītāju.

Tostarp kopš vakardienas Vašingtonas apgabalā slēgti visi nacionālie muzeji, Nacionālais zooloģiskais  dārzs. Apgabala vadība paziņojusi, ka šie ierobežojumi ieviesti uz nenoteiktu laiku, tāpēc muzeju atvēršanas datums nav zināms.

Tikmēr arvien vairāk muzeju Ķīnā atkal ver durvis apmeklētājiem.

Tā, piemēram, Ķīnas austrumos, Šanhajā, no šodienas atvērti visi 17 muzeji un 12 mākslas galerijas. Telpas esot dezinficētas, joprojām tiek ievēroti zināmi drošības pasākumi, taču turpat divus mēnešus ilgā dīkstāve ir beigusies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti