Koris «Latvija» turpina labdarības akciju «Uzcel savu baznīcu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts Akadēmiskā koris “Latvija” trešdien Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē plkst. 19.00 diriģenta Māra Sirmā vadībā koncertā aizsāks šī gada labdarības akciju "Uzcel savu baznīcu” ar labdarības koncertu Bruknai.

Akcijas mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Pagājušā gada vasarā akcija sākās ar kora "Kamēr..." koncertu Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Augustā Bruknas muižā Bauskas novadā lielkoncertā piedalījās arī Renārs Kaupers, Da Gamba, Aija Andrejeva, Goran Gora, „Lady’s Sweet”, „Putnu balle” un grupa „PeR”.

Trešdien kora „Latvija” koncertā tiks atskaņota Latvijas kormūzikas klasiķu un mūsdienu autoru mūzika. Savukārt 24. augustā Bruknas muižā notiks labdarības akcijas lielkoncerts, kurā piedalīsies ievērojams skaits Latvijas mūziķu.

Pērn lielkoncertu Bruknas muižā apmeklēja ap 2000 cilvēku. Pateicoties iegūtajiem līdzekļiem, jau ir uzmūrētas sienas līdz kapelas pirmajam stāvam – 8 m augstumā, ielietas četras pusvelves un četras kupolvelves, ielieta arī melnā grīda, atrisināti visi tehniskie jautājumi, kas saistīti ar siltās grīdas ierīkošanu.

Izpostītajā Bauskas novada Bruknas muižā 2001. gadā Andrejs Mediņš izveidoja rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena". Tās mērķis ir palīdzēt dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. Kopienā katram ir iespēja atrast pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju, kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas.

2011. gada 31. maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes ir sākta starpkonfesiju kapelas būve Bruknā, jo muižā esošā ir par mazu. Lai kapela taptu, nepieciešami ziedojumi. Akcijas "Uzcel savu baznīcu!" mērķis ir palīdzēt uzcelt sakrālo celtni un izveidot apustuļu skulpturālo grupu.

Bet ziedojumu kartes 3, 5 un 7 latu apmērā var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs. Visi iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarības akcijas mērķim.

Video no pērnā gada pasākuma:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti