Konkursā uz Dailes teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 13 kandidāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Dailes teātris" valdes locekļa amatu pieteikumus iesnieguši 13 pretendenti. Pretendentu atbilstība tiks vērtēta divās kārtās - pretendentu atlasē un daļēji strukturētās intervijās, medijus informē Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Iesniegtos pieteikumus Dailes teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija. Tās priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētāja vietnieces - KM Kultūrpolitikas departamenta Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, komisijas locekļu uzdevumus - VSIA "Jaunais Rīgas teātris" valdes locekle Gundega Palma, Pārresoru koordinācijas centra (PKC) kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede. Kā neatkarīga eksperte komisijas darbā pieaicināta biedrības "Latvijas Jaunā teātra institūts" valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Zane Kreicberga.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale par Dailes teātra direktora konkursu
00:00 / 01:07
Lejuplādēt

"Šobrīd esam saņēmuši 13 pretendentu pieteikumus, ko izvērtēs konkursa kārtībā divās kārtās. Pirmā kārta būs pretendetu atlase un pēc tam notiks pārrunas ar tiem pretendentiem, kuri būs izturējuši pirmo kārtu un ieguvuši augstāko vērtējumu. Katram kandidātam bija jāiesniedz Dailes teātra iepriekšējo trīs gadu darbības izvērtējums un nākamo piecu gadu attīstības redzējums. Protams, par to notiks padziļinātas diskusijas intervijās otrajā kārtā.

Pagaidām grūti pateikt, cik ilgi notiks pretendentu izvērtēšana un konkursa rezultātu paziņošana. Pirmā kārta būs raita, taču intervijas ar pretendetiem tiek plānotas, ņemot vērā kandidātu iespējas uz intervijām ierastiem. Neņemtos šobrīd prognozēt, cik ilgu laiku tam vajadzēs. Katrā ziņā esošais Dailes teātra vadītājs Andris Vītols ir paudis apņēmību turpināt pildīt amata pienākumus un nodrošināt pēctecību teātrī līdz brīdim, kamēr atklātajā konkursā apstiprinās jauno Dailes teātra valdes locekli.

Saskaņā ar konkursa nolikumu Kultūras ministrijai nav tiesību atklāt pretendentu vārdus un uzvārdus. Kultūras ministrija paziņos tikai un vienīgi konkursa uzvarētāju,"

Latvijas Radio pastāstīja Lita Kokale.

Izsludinot konkursu, tika ziņots, ka pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā (iegūta pēdējo 7 gadu laikā), teicamas latviešu valodas un vismaz 2 svešvalodu (t.sk. angļu valodas) zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari (īpaši teātra nozari) un valsts kapitālsabiedrības darbību, vadību, arī finanšu vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiskas plānošanas, labas darba organizācijas un vadības prasmes, kā arī orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Līdz ar citiem dokumentiem Dailes teātra valdes locekļa amata pretendentiem bija jāiesniedz teātra trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi

Atbilstoši likumdošanā* noteiktajam Dailes teātra valdes locekļa amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3 801,00 eiro.

Dailes teātra vadītāja pienākumus līdz jauna teātra vadītāja atrašanai atklātā konkursā turpina pildīt līdzšinējais tā valdes loceklis Andris Vītols.

* Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumi Nr.791 "Noteikumi par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošiem rādītājiem, valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru" 6., 7., 12.punkts un pielikuma 1.punkts.

KONTEKSTS:

Pēc tam, kad oktobra sākumā trupas spiediena rezultātā no amata atkāpās Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers, teātra direktors Andris Vītols solīja divu nedēļu laikā piedāvāt jaunu teātra mākslinieciskās vadības modeli. Taču tas neizdevās un oktobra vidū par atkāpšanos paziņoja arī Vītols. Atklāto konkursu uz direktora amatu izsludināja 1. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti