Konference «Latvieši pasaulē - piederīgi Latvijai» pulcēs dalībniekus no 20 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

11. un 12.jūlijā Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks jau ceturtā gadskārtējā konference "Latvieši pasaulē - piederīgi Latvijai. 2014".

Tās mērķis ir turpināt dialogu starp ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem, Latvijas valsts iestādēm un sabiedrību latviskās identitātes saglabāšanai un saišu stiprināšanai ar Latviju.

Konference ir kļuvusi par notikumu, kas tiek gaidīts, zinot, ka tajā varēs apspriest aktuālos jautājumus, meklējot risinājumus problēmām, dalīties pieredzē, meklēt prioritātes nākamajam periodam. Konferencei ir pieteikušies dalībnieki no Latvijas, no 13 Eiropas valstīm, Krievijas, Gruzijas, ASV, Kanādas un Austrālijas. Pirmo reizi ir pieteikušies arī dalībnieki no Islandes.

Konferences pirmajā dienā notiks dažādas tematiskās darba grupas, kuras uzņems ar diasporas jautājumiem saistītas institūcijas - Kultūras ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts izglītības satura centrs, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Otrajā dienā konferences darbs notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konferences plenārsesijā notiks divas paneļdiskusijas - par arhīviem un izglītību.

Šogad aprit 70 gadi kopš bēgļu gaitās latvieši sāka veidot savas organizācijas. Gatavojot konferenci, tiek aktualizēts jautājums par šo organizāciju dokumentālajām liecībām un to saglabāšanas iespējām. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, vai pēdējos gados izveidotajām organizācijām vajag veidot arhīvus, kas darāms, lai saglabātu un apzinātu šos diasporas dzīves lieciniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti