Koncertzālē «Latvija» radīta performance «Nekas nav drošs, kad tevis nav»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 12. līdz 15. februārim koncertzālē "Latvija" būs atvērta scenogrāfa Reiņa Suhanova veidota telpa gaidīšanai – performance "Nekas nav drošs, kad tevis nav", kur piestāt garāmgājējiem un kurā paviesoties virtuāli, informēja koncertzāles pārstāvji.

Performances norises vieta jeb telpa gaidīšanai iekārtota koncertzāles kafejnīcas zonā. Katru dienu noteiktos laikos telpā tiks īstenots kāds vienreizējs mūzikas vai mākslas notikums. Tur notiekošo garāmgājēji no droša attāluma – caur skatlogu – un distancējoties viens no otra varēs vērot gan nosacītā klātienē, gan tiešsaistē koncertzāles “Latvija” ''Facebook'' lapā.

"Ideja performancei radusies īru dramaturga, novelista un dzejnieks Semjuela Beketa (Samuel Beckett) absurda lugas “Gaidot Godo” iespaidā. Literārais darbs, ko caurauž Beketam raksturīgā humorpilnā bezcerība, cieši sasaucas ar šodien notiekošo, ar pandēmijas un ne tikai ietekmi uz sabiedrības domu un rīcību," informēja organizatori.

"Ikviens mēs joprojām gaidām. Gaidām kustību uz priekšu, uz ko pavisam jaunu. Kāds gaida atgriešanos tur, kur būts. Cits gaida grūdienu no malas, jo robeža starp nespēju un nevēlēšanos spert pirmo soli, šķiet, neeksistē. Nenoliedzami, grūdienu performances izveidei deva Semjuels Bekets un viņa traģikomēdija “Gaidot Godo”. Pagrūda tā, ka attopoties saproti – šobrīd jo īpaši pats esi ikviens no lugas varoņiem reizē un tādus redzi sev visapkārt. Pastāv tikai “te un tagad” pietuvinājumā, kur redzamas slēgtas kultūras iestādes un tām līdzās publikas iemīļoti mākslinieki. Aktieri, mūziķi, citi. Var gadīties, ka kādu no tiem koncertzāle “Latvija” sagaida ierodamies noliktajos datumos," tā par telpas ieceri stāstīja koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Koncertzāles pārstāvji norādīja, ka scenogrāfa Reiņa Suhanova un koncertzāles “Latvija” radošās komandas kopīgi veidotais projekts – telpa gaidīšanai-performance “Nekas nav drošs, kad tevis nav” – sasaucas ar aizvadītā gada pavasarī koncertzālē “Latvija” realizēto projektu. Toreiz, pirmo pulcēšanās ierobežojumu un klātienes kultūras pasākumu aizlieguma laikā, koncertzāles kafejnīcas telpās sadarbībā ar mākslinieku “-8” tika izveidota instalācija un ik vakaru notika “Koncerti bez cilvēkiem” – māksliniecisks un cilvēcīgi emocionāla attieksmes paušana pret to, ka kultūras dzīve tobrīd bija faktiski stājusies.

Telpas gaidīšanai-performances autori vēlējās atgādināt par valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem, distancēšanās prasībām un nepieciešamību izturēties ar sapratni un atbildību gan pret savu, gan apkārtējo veselību, informēja organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti