Ko nepalaist garām šonedēļ? Iesaka «Kilograms kultūras» žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kā jau ik nedēļu, esam sagatavojuši ieteikumus kultūrai. Šonedēļ mums ir svētku nedēļa - vairāki iespaidīgi kultūras jaunumi Latvijas Televīzijas ēterā! LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle iesaka četrus notikumus, kas viņu intriģē visvairāk un kur nākamnedēļ varēsiet sastapt arī viņu pašu.

1. "Kilograms kultūras" apbalvošanas ceremonija

Sabiedrisko mediju balva “Kilograms kultūras” tiks pasniegta jau septīto reizi, tādēļ to droši var saukt par tradīciju, kas kultūras žurnālistiem ļauj izcelt labāko, ko tie gada laikā atklājuši, bet skatītājiem un klausītājiem – balsot, atbalstot sev mīļākos kultūrnotikumus un māksliniekus.

Ceremonija pirmo reizi notiks kinoteātrī “Splendid Palace”, pārsteidzot ar nepieredzētu vadītāju duetu – Dairu Āboliņu un Raimondu Celmu. 

 

Skatītājus priecēs seni kinoarhīvu materiāli, brīnišķīgi muzikāli priekšnesumi un jaunas balvas laureātiem. Apbalvošanas ceremonijas tiešraidi varēs skatīt LTV1 un klausīties Latvijas Radio 1. un 3. kanālā.

2. Pirmizrāde filmai par Elīnu Garanču

Pasaulē slavenākās latviešu operdziedātājas Elīnas Garančas dzīve ir tik intensīva un strauja, ka veidot filmu par to bija patiess izaicinājums.

Kā putns viņa traucas no viena operteātra skatuves uz nākamo, atelpas brīžus gūstot savās mājās Latvijā un Spānijā.

Mēs viņai traucāmies līdzi – uz Minheni, Ņujorku, Vīni, Gotveigu, Malagu, un, protams, allaž atgriezāmies Rīgā. Filma tapa vairāk nekā divus gadus un pavisam drīz, pēc pirmizrādes Latvijas Televīzijas ēterā, 15. februārī plkst. 21.30, tai gaidāma starptautiska pirmizrāde Berlīnē.

3. "Izvirtības hronika" operā

Izaicinošs pieteikums – pirmiestudējums Latvijā – komponista Igora Stravinska opera The Rake’s Progress ieguvusi jaunu latviskotu nosaukumu “Izvirtības hronika”.

Margo Zālīte ir gana drosmīga režisore, un Jānis Liepiņš – jauns un aizrautīgs diriģents.

Arī citi komandā – ar dzirkstelītēm acīs. Jāskatās, kā stūraini ritmisko un zemes spēka briedināto Stravinska mūziku atklās šis iestudējums. Jāredz!

4. LTV ēterā jauns raidījums par kino

Latvijas simtgadei top 16 filmas un tagad arī – 16 raidījumi tikai par Latvijas kino! Solītais mūsu kino atdzimšanas un stiprināšanas gads ir sācies, un jau jūtam, ka skatītāji ir aizrāvušies. Bet katrai jaunajai filmai ir savs neatkārtojams radošais lidojums, savs tapšanas un aizkadra stāsts. Pirmajā reizē - 15. februārī LTV1 plkst. 19.30 - par to, kā tapa Vara Braslas jaunā un jau skatītāju iemīļotā filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”.

Ieskatieties arī "Kilograma kultūras" mājaslapā, iepazīstiet balvas nominantus un žūrijas komentārus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti