Ko nepalaist garām šonedēļ? Iesaka «Kilograms kultūras» žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vasara ir plaukumā, un neticiet, ja kāds saka, ka tūlīt sāksies rudens. Augusts ir brīnišķīgs mēnesis, lai baudītu tuvus un tālus ceļojumus. Ļaujieties mīlestības filmu festivālam Igaunijā, teātra svinībām Rīgā, oriģinālam simfoniskajam skanējumam Liepājā un koncertam Dzintaros. To visu iesaka "Kilograma kultūras" žūrijas vadītāja Ieva Rozentāle.

1. Festivāls "Liepājas vasara"

Simfoniskās mūzikas baudīšana brīvdabā ir vasaras privilēģija. Festivāls "Liepājas vasara" ir Liepājas Simfoniskais orķestra izauklēta tradīcija, kas Jūrmalas parka brīvdabas estrādē piedāvā liepājniekiem un kūrviesiem skaistus simfoniskās mūzikas koncertus. Festivālā aicināti piedalīties interesanti un neparastu mūziķi - pianists Pina Napolitano, diriģents Lucs Kēlers un mūsu pašu izcilā vijolniece Baiba Skride ar Eiropas Savienības jauniešu orķestri. Piedāvātās koncertprogrammas izceļas ar oriģinalitāti.

2. Mīlestības filmu festivāls

Vasara ir plaukumā, un neticiet, ja kāds saka, ka tūlīt sāksies rudens. Augusts ir brīnišķīgs mēnesis, lai baudītu tuvus un tālus ceļojumus, protams, arī kino. Ideāla vieta un laiks: nākamnedēļ, 7. - 12. augusts, Tartu, kur neaizmirstamas sajūtas sola Mīlestības filmu festivāls (Love Film Festival Tartuff). Filmas rāda pilsētas galvenajā laukumā un igauņi uzskata, ka tas ir lielākais brīvdabas kinoteātris Baltijā. Divpadsmit mīlas filmas (skatāmas par brīvu!) liks jūsu sirdīm lūzt ciešanās un gavilēt kaislē (Venēcijas filmu festivāla Skatītāju balvas ieguvēja filma “Tanna”, poļu hits “Mīlēšanās māksla”, Beza Lūrmena neaizmirstamā “Mulenrūža” un citas lieliskas filmas). Tāds ir ideāls augusts.

3. Dirty Deal Teatro – 10!

Vēlot daudz laimes pieklājīgā jubilejā neatkarīgajam teātrim, vislabākā dāvana ir nopirkt biļeti un aiziet uz kādu izrādi. DDT vienmēr bijis izaicinošs, asprātīgs, neparedzams un tieši tāpēc nozīmīgs mūsu Latvijas teātru daudzveidībā. DDT desmitgade tiks svinēta trīs dienas (9. - 11. augusts) gan Hedas mājā Andrejsalā, gan Spīķeru kvartālā teātra telpās, gan laukumā. Noteikti izvēlos nepalaist garām DDT desmitgades īsizrādes, kuru autoru un izpildītāju vidū ir arī mūsu teātra zvaigznes Dimitrijs Petrenko, Kristaps Ķeselis, Santa Didžus, Ivo Briedis, Jurijs Djakonovs u.c

4. Gaidāms izcils un kvalitatīvs sniegums 

Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē uzstāsies izcilākie Vācijas jaunie mūziķi, kas iekļuvuši stīgu orķestrī Vācijas stīgu filharmonija (Deutsche Streicher Philharmonie) diriģenta Volfganga Hentriha vadībā. Kopā ar viņiem muzicēs latviešu pianiste Elīna Bērtiņa, kurai piemīt savs stils, spoža tehnika un profesionāls prasīgums pret katru spēlēto noti. Acīmredzams, ka šis koncerts piedāvās augstākās raudzes kvalitāti un lielisku programmu, kurā līdzās klasikai (Mocarta 14. Klavierkoncerts) iekļauta arī mūsdienu latviešu mūzika – Pētera Vaska stīgu opuss “Viatore”, kā arī citu autoru darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti