KM balvas saņems 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 skolām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) 20. novembrī, plkst. 16 notiks Kultūras ministrijas (KM) apbalvojuma pasniegšana kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem. Šogad apbalvojamo pulkā būs 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 izglītības iestādēm, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC)  pārstāve Inga Bika.

Apbalvojums tiek piešķirts par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs.

Šī gada laureāti ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Vācijā un Latvijā, mākslas konkursos Taivānā, Slovēnijā, Polijā un Vācijā, kā arī dejā Itālijā un Latvijā.

Katru gadu laureātu vidū ir E.Dārziņa mūzikas vidusskolas un J.Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi, mākslas jomā jau vairākus gadus – Jūrmalas Mākslas skolas un Tukuma Mākslas skolas audzēkņi. Šogad apbalvojamo vidū ir arī audzēkņi no Babītes Mūzikas skolas, E. Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas, J. Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas, Rīgas Doma kora skolas, Valmieras Mūzikas skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, Pamatskolas „Rīdze”, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jēkabpils Mākslas skolas, Aknīstes vidusskolas.

Apbalvojumam tika saņemti 148 pieteikumi, kurus izskatīja KM izveidota žūrija LNKC direktora p.i. Mārītes Grebzdes vadībā. Komisijas sastāvā - Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā, asociētais profesors Andris Teikmanis, JVLMA Kameransambļu un klavieru pavadījuma katedras vadītāja, profesore Gunta Sproģe, JVLMA akadēmiskā darba prorektors, profesors Normunds Vīksne, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa, Kultūras ministrijas kultūrpolitikas departamenta stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītāja Dace Ziemele un LNKC kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītāja Jolanta Klišāne.

KM apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs iedibināts 1998. gadā un šogad tiks pasniegts 16.reizi. Kā liecina lsm.lv ziņu arhīvs, pērn KM balvas saņēma 53 audzēkņi un viņu skolotāji no 20 mūzikas un mākslas izglītības iestādēm un pulciņiem.

Kopā ar KM balvu 20. novembra pasākumā pirmo reizi tiks pasniegta arī LNKC šogad iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godinās Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā - mūzikā, mākslā, dizainā un dejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti