Krustpunktā

Aktualitātes: žurnālista Ivana Golunova aizturēšana, grūtības OIK jautājumā

Krustpunktā

Latvijā medikamenti ir dārgi. Top priekšlikumi zāļu cenu veidošanas principu pārskatīšanai

Mūziķis, iespējams, nākamais kultūras ministrs Nauris Puntulis

Kļūstot par kultūras ministru, Puntulis turpinātu dziedāt operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Operdziedātājs, Rīgas domes deputāts Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) pēc apstiprināšanas kultūras ministra amatā turpinātu dziedāt operā. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina politiķis.

Puntulis atklāja, ka ar Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) galveno diriģentu ir vienošanās, ka pēc apstiprināšanas kultūras ministra amatā viņš turpinās dziedāt esošajās repertuāra izrādēs, kurās viņam ir loma. Paredzētā loma Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju" jaunajā iestudējumā gan, visticamāk, ies secen, jo nebūs gana daudz laika tai sagatavoties.

"Kas attiecas uz pārējo manu radošo darbību, atzīšos, šovasar tā ir ļoti cieši saplānota. Diezvai es varētu kaut ko no tā atteikt, mainīt vai lauzt," atzina Puntulis, norādot, ka ministra amata pienākumu pildīšanai tas netraucētu, jo šīs uzstāšanās paredzētas ārpus ministra darba laika.

 "Labā ziņa ir tā, ka manas dziedāšanas galvenokārt ir vēlu vakaros un nakts stundās."

Jautāts par LNOB iepriekšējo un jauno vadību, Puntulis tām veltīja atzinīgus vārdus. Viņš uzteica LNOB līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Zigmara Liepiņa paveikto - viņš savu darbu paveicis ar uzviju. Galvenie Liepiņa nopelni LNOB vadībā esot teātra finanšu jautājumu sakārtošana un operas trupas atjaunošana. "Pateicoties operas trupai, gaisotne ir lieliska," vērtēja Puntulis. Ļoti labus darba rezultātus kultūras ministra amata kandidāts paredz arī jaunajam operas valdes priekšsēdētājam Egilam Siliņam.

Puntulis atklāja, ka nepieļauj iespēju, ka viņu varētu neapstiprināt kultūras ministra amatā. "Tādēļ, ka, manuprāt, man izdosies veiksmīgas sarunas ar visām pārstāvētajām nozarēm kultūras jomā. Es esmu drošs, ka man būs veiksmīgas sarunas arī ar politiskajām partijām. Un es pilnīgi droši zinu, ka

Dace Melbārde bija izcila kultūras ministre, un tas nevienā mirklī nenozīmē, ka es nevarētu būt vēl izcilāks."

KONTEKSTS:

Kultūras ministra amata vieta vakanta palikusi pēc tam, kad līdzšinējā kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) tika ievēlēta Eiropas Parlamentā. Viņas vietā Nacionālā apvienība nolēma virzīt operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Puntuli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti