Rīta Panorāma

Judins: Sodam par būvniecības pārkāpumiem ar smagām sekām jābūt bargākam

Rīta Panorāma

Reformu partija gatava strādāt vienā valdībā ar Zaļo un Zemnieku savienību

Intervija ar Guntaru Ķirsi

Ķirsis: Ceru, ka Melbārde strādās arī nākamajā valdībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Es ļoti ceru, ka šī nebūs pirmā kultūras ministre, kuru es nebūšu saticis," Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma" norādīja „Latvijas Koncertu" valdes loceklis Guntars Ķirsis, izsakot cerību, ka Dace Melbārde strādās par kultūras ministri arī nākamajā valdībā.

„Patiesi profesionāls cilvēks ar ļoti skaidru redzējumu un augstām vērtībām," Melbārdi raksturoja Ķirsis.

Runājot par mūziķiem atvēlēto budžetu, Ķirsis atzina, ka tendences uz atveseļošanos finansiālajos jautājumos ir.

„Kā jūs redzat, mūziķi visus šos gadus nav kurnējuši, bet dāvājuši savu talantu klausītājiem un darījuši to pēc labākās sirdsapziņas," skaidroja Ķirsis. „Līdz ar to pozitīvā ziņa, ka kultūras nozarei ir klāt budžetā nauda, protams, mūs visus priecē un vieš cerību."

„Latvijas Koncertu" vadītājs LTV raidījumā popularizēja festivālu „Eiropas Ziemassvētki", kurš sāksies jau šonedēļ, 5.decembrī, ar Aurēlijas Šimkus koncertu un turpināsies līdz pat 28.decembrim.

„Ziemassvētki ir laiks, kad jābūt dāsniem. Mēs esam dāsni un saviem klausītājiem esam sarūpējuši tiešām garu koncertu sēriju visa decembra garumā," atklāja Ķirsis. „Varbūt Ziemassvētki daudziem asociējas tikai ar brīnišķīgajām Ziemassvētku melodijām un korāļiem, kas, protams, ir ļoti jauki, bet mēs piedāvājam šo noskaņu dažādu. Cilvēkiem būs iespēja pasapņot, piemēram, Radio kora un  Vestarda Šimkus koncertā un, protams, izbaudīt Ziemassvētku korāļus."

Šimkus vārds izskanēs ne tikai atklāšanas koncertā. Vestards Šimkus uzstāsies kopā ar Radio kori, Elīna Šimkus uzstāsies kopā ar Rīgas Doma zēnu kori, "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Mārtiņu Klišānu.

„Fantastiskā koncertā 6.decembrī mums ir iespēja klausītājiem piedāvāt „New York Voices", kas faktiski ir vadošā vokālā grupa,  kopā ar Latvijas Radio jaundibināto bigbendu," norādīja Ķirsis, skaidrojot, ka šo ansambli ir vērts dzirdēt arī tad, ja viņi dziedātu jebko.

„Bet Ziemassvētku noskaņās tas ir īpaši, jo to viņi dara ārkārtīgi jauki," uzsvēra Ķirsis.

Atbildot uz „Rīta Panorāmas" jautājumu, kā iespējams šāda līmeņa ansambli dabūt uz Latviju, Ķirsis atklāja, ka šajā gadījumā būtiska loma ir viņa draudzībai ar „New York Voices" līderi Pīteru Eldridžu.

„Viņa ietekmi Amerikas mūzikā vārdos ir pat grūti aprakstīt. Viņš ir vairāku „Grammy" balvu laureāts un arī kā pasniedzējs sagatavojis vairākus šīs balvas laureātus," pastāstīja Ķirsis.

Lai arī 6.decembrī Latvijas Radio bigbends uzstāsies bez Raimonda Paula, Ķirsis sola, ka  Maestro gada nogalē kopā ar bigbendu dosies viesturnejā, uzstāsies gan Ventspilī, gan Rēzeknē – pat divos koncertos.

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" programma atrodama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti