Kultūras ziņas

LTV demonstrēs jauno režisoru īsfilmas

Kultūras ziņas

Valmieras teātrī iestudē "Meža meitas"

"Kilograms kultūras 2017" - kategorija "Mantojums"

«Kilograms kultūras 2017»: Kategorija «Mantojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinās Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un lsm.lv gada balvas "Kilograms kultūras” gada balsojums. Viena no astoņām šī gada balvas kategorijām pievērš uzmanību pagājušā gada vērtīgākajam ieguldījumam kultūras mantojuma jomā. Līdzīgi kā citās, arī šajā kategorijā ir četri nominanti.

Kilograma kultūras balvas kategorijā “Mantojums” ir izvirzīti četri nominanti – divi saistīti ar grāmatniecību, divi ar kultūras celtnēm.

Viens no pagājušā gada ievērojamākajiem atjaunotajiem objektiem Rīgā ir padomju laiku arhitektūras paraugs - VEF Kultūras pils. Pusotru gadu ilgā renovācija kopumā izmaksāja vairāk nekā 12 miljonus eiro un noslēdzās pērnā gada novembrī. Jau šobrīd Kultūras pilij ir pietiekami intensīva koncertu dzīve, turklāt tajā darbojas 44 pašdarbības kolektīvi un pulciņi.

Otrs "Kilograma kultūras" balvas nominants ir augustā atjaunotā Jāņa Akuratera muzeja ēka Ojāra Vācieša ielā Rīgā. 1933.gadā funkcionālisma stilā celtā māja ir piedzīvojusi kapitālo remontu, vienlaicīgi pielāgojot to mūsdienīgām ekspluatācijas prasībām un saglabājot Akuratera laika izskatu. Turklāt būtisku restaurāciju ir piedzīvojis arī muzeja interjers un eksponāti.

Atlikušās divas nominācijas kategorijā “Mantojums” skar grāmatniecību. Viens no tiem ir Valda Muktupāvela fundamentālais darbs “Tautas mūzikas instrumenti Latvijā”. Krāšņi ilustrētais izdevums aptver gan teoriju, gan instrumentu vēsturi un to muzicēšanas specifiku.

Otrs balvai izvirzītais darbs ir vēl apjomīgāks – Gunāra Priedes kopotie raksti teātra zinātnieces Ievas Strukas sakārtojumā. Autora lugas, dienasgrāmatas, vēstules un pieraksti ir apkopoti piecos sējumos.

Balsot par savu "Kilograma kultūras" balvai nominēto favorītu var līdz 17.janvārim, bet balvas pasniegšanas ceremonija gaidāma 14.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti