Kultūras ziņas

Reiz bija Jaunatnes teātris…

Kultūras ziņas

Nosaukti "Purvīša balvas 2021" finālisti

Kas notiek Rīgas cirkā?

Kavējas Rīgas cirka ēkas rekonstrukcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saistībā ar vēsturiskās Rīgas cirka ēkas Merķeļa ielā 4 rekonstrukciju un pārbūvi kopš 2020. gada rudens vairākkārtēji izsludināti un pagarināti pretendentu pieteikšanās termiņi būvuzraudzības iepirkumam. Būvdarbi kavējas, bet Rīgas cirka kolektīvs jau pārcēlies uz pagaidu telpām Āgenskalnā. Pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ cirka izrādes šobrīd nenotiek, bet Rīgas Cirka skola uzsākusi jaunu tiešsaistes nodarbību ciklu, aicinot apgūt žonglēšanas iemaņas. 

Sākotnēji pērnā gada novembrī izsludinātais iepirkuma termiņš par Rīgas cirka ēkas rekonstrukciju dažādu birokrātisku iemeslu dēļ pagarināts vairākkārt. Iepriekš plānotie būvdarbi kavējas, un šobrīd pretendentiem izsludināts jauns pieteikšanās termiņš.

“Cirka ēkas projektam šobrīd noris iepirkums tieši uz būvniecību. Vakar izsludinājām grozījumus iepirkumā. Šobrīd jaunais pieteikšanās termiņš ir 18. februāris.

Un, ja nebūs nekādas aizķeršanās un sūdzības, tad mēs ceram šajā datumā atvērt visus piedāvājumus un attiecīgi sākt izvērtēšanu. Cerams, ka mēneša laikā pēc tā sākam līguma slēgšanas procesu,” skaidroja Rīgas cirka valdes locekle Liene Pērkone.

Rīgas cirka rekonstrukcijas pirmais posms paredz vēsturiskās ēkas siltināšanu, un to iecerēts pabeigt 2022. gada beigās. Savukārt šobrīd, kad pandēmijas dēļ izrādes nenotiek, cirka kolektīvs vairāk pievērsies Rīgas Cirka skolas tiešsaistes nodarbībām, kā arī plāno jaunās sezonas programmu.     

“Šobrīd mums programmā ir ieplānotas vairākas izrādes, kuras, mēs ceram, sāksies jau aprīlī, maijā,” atklāja Liene Pērkone. “Un otra lieta, uz ko mēs koncentrējamies, ir mākslas rezidences. Pirmā māksliniece pie mums brauks jau marta beigās. Un šīs mākslas rezidences ir daudz vienkāršāk nodrošināt arī pandēmijas laikā.”

Laikā, kad liegta iespēja klātienes nodarbībām, cirka skola piedāvā apgūt dažādus roku veiklības un akrobātiskas trikus attālināti.

“Šajā laikā, kad ir psiholoģiskais spiediens ļoti liels, īpaši bērniem, kuri jūt – ģimenē var būt ir finansiālas problēmas, varbūt ir mentāla rakstura problēmas, šīs fiziskās aktivitātes ir ļoti svarīgas. Un tāpēc mēs cenšamies nepazaudēt saikni ar audzēkņiem un turpināt ar viņiem būt kontaktā,” stāstīja Rīgas Cirka skolas koordinatore Marī Sanžarevska.

Šobrīd mācīties žonglēt ar dažādiem sadzīves priekšmetiem piedāvā īpaši bērniem izveidotā tiešsaistes programmā “Jautrā žonglēšana”.

Marī Sanžarevska skaidroja: “Tas aicina paskatīties uz tiem priekšmetiem, kas mums ir apkārt. Vai tās būtu ēdamkarotes vai zupas kausi, vai tie būtu banāni, slotas kāti. Un izmantot šos  priekšmetus tādā interesantā un radošā veidā.”

Attālināti apgūstot cirka prasmes, problēma mēdz būt tieši audzēkņu motivācija, atzīmēja Rīgas Cirka skolas treneris, žonglieris Dmitrijs Pudovs, norādot: “Viņi redz tikai pasniedzēju. Jāpiespiež sevi veltīt ilgāku laiku nekā klātienē. Ja jums nesanāks no pirmās reizes, tas nenozīmē, ka jums nesanāks pavisam. Jo vidējo līmeni varētu sasniegt jebkurš. Vienkārši kādam būs jāiegulda vairāk darba nekā citiem.”

No februāra Rīgas Cirka skola piedāvās jaunu žonglēšanas kursu. Tiešsaistes programmā četru nodarbību ciklā būs iespēja apgūt triju bumbiņu žonglēšanas trikus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti