Kaupers: Londonā vai Briselē – dziesma un valoda tā pati

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas latviešu kultūras svētki ir skaists brīdis un veids, kā apliecināt latvietību vai esi Londonā vai Briselē, uzskata Renārs Kaupers, kurš 18.jūnija vakarā kopā ar fonda "Viegli" mūziķiem sniedza koncertu Briselē un uzstāsies arī Eiropas latviešu kultūras svētku (ELKS) lielkoncertā sestdien.

Briselē ar plašu programmu turpinās Eiropas Latviešu kultūras svētki. Nupat laukumā pie Eiropas Parlamenta noslēdzies deju kolektīvu priekšnesums. Visas dienas gaitā notiks arī dejotāju zibakcijas dažādās vietās Briselē un Aijas Jansones lekcijas par tradicionālā Tautas tērpa un apģērba attīstību Latvijā.

Bet 20.jūnijā, kā iepriekš jau vēstīts, Briseles centrā notiks Dziesmu un deju lielkoncerts, kurā piedalīsies ap 800 latviešu kolektīvu dalībnieku no 15 dažādām valstīm. 

Koncertu ar kompozīciju „Mazā bilžu rāmītī” atklās fonda „Viegli” mūziķi, kuri jau ieradušies Briselē.

Mūziķi Renārs Kaupers, kurš arī uzstāsies lielkoncertā atzina, ka šis ir vienojošs brīdis latviešiem, kuri devušies prom no mājam un kuriem ir svarīgi nezaudēt saikni ar Latviju. Kaupers norāda, ka diskusijā par to, vai šim pasākumam piemērojams nosaukums dziesmu svētki, svarīgāks ir emocionālais faktors.

„Šis ir viens no skaistiem brīžiem un veidiem, kā apliecināt latvietību vai tu esi Londonā vai Briselē – dziesma tā pati, valoda tā pati,” saka mūziķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti