Katlapa balva par nacionālo vērtību apliecinājumu – Artūram Skrastiņam un Vilim Daudziņam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

11. novembrī Tumes pagastā jau septīto reizi svinīgi tiks pasniegta ievērojamā Nacionālā teātra aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balva. To šoreiz saņems Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš un Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, medijus informē organizatori.

Katlapa balva tiek piešķirta no 2013. gada par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē. Līdz šim to saņēmuši arī Māra Zālīte, Ināra Slucka, Alvis Hermanis, Harijs Gulbis, Māra Ķimele, Inga Ābele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Sigvards Kļava, Uldis Dumpis un Andris Keišs.

Sākotnēji balvas ideja bija atgādināt par Žaņa Katlapa nozīmīgo lomu Latvijas skatuves mākslas vēsturē, kā arī izcelt tās personības un projektus, kuri ar savu radošo darbību stiprina nacionālo pašapziņu.

Laureāti saņem naudas prēmiju, kā arī īpašu Tumes pagasta mākslinieka - kalēja Ginta Haņecka – metālā veidotu balvu dzirnaviņas, kas attēlo simbolisko saikni starp Katlapa dzimto māju vējdzirnaviņām, kas jau 20. gs. 30. gados ražoja elektrību, un radošā vēja ķeršanu, radot mākslas darbus, kas būtiski ietekmē nācijas un valsts pašapziņu.

Svinīgajā balvas pasniegšanā Tumes kultūras namā šogad piedalīsies arī īpaši uzaicināti viesmākslinieki – komponists un pianists Jēkabs Jančevskis, ''Sinfonietta Rīga'' stīgu kvintets: Līva Plociņa-Janova (vijole), Madara Gaile (vijole), Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), Viktors Stankevičs (kontrabass), Tumes jauktais koris diriģenta Rūdolfa Bacāna vadībā, kā arī Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti