Kultūras rondo

Jaunie dizaineri aicina izkustēties un īsteno pilsētvides akciju "Pastaigājies"

Kultūras rondo

Andris Poga vērtē astoņas sezonas LNSO mākslinieciskā vadītāja amatā

Iespējas atgūt līdzekļus par biļetēm, kas iegādātas uz kultūras pasākumiem

Kasēs neatgrieztās atcelto kultūras pasākumu biļetes liedz rīkotājiem pretendēt uz kompensāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kultūras pasākumu rīkotāji, kuri valstī noteikto ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, joprojām turpina pieteikties Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) administrētajai kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācijai. Līdz šim atspaids sniegts vairāk kā četrdesmit pasākumu rīkotājiem. Procesu daļēji kavē biļešu kasēs pirktās, bet joprojām neatgrieztās Covid-19 dēļ atcelto pasākumu biļetes. Biļešu īpašnieki aicināti izmantot iespēju atgūt naudu par pirkumu. 

Latvijas biļešu tirdzniecības uzņēmuma SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis pauž pārliecību, ka mērķprogramma “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija” ir ieguvums gan pasākumu rīkotājiem, gan kultūras patērētājiem: 

“Patērētājs var justies drošs, kas viņa samaksātā nauda tiks atmaksāta vai arī tiks sniegts pakalpojums. Tas ir ļoti nozīmīgi arī uzticības veicināšanai un nākotnes biļešu tirdzniecībai.”

Šobrīd noslēgušās pirmās divas konkursa kārtas, bet trešās termiņš pagarināts līdz 14. jūnijam. Atskatoties uz padarīto, VKKF direktora vietniece Linda Karlina uzsver: “Kopā mēs atbalstu esam snieguši 44 kultūras pasākumu rīkotājiem un finansējums, kas piešķirts daļējai skatītājiem atmaksātās biļešu [naudas] kompensācijai ir 1 034 232 eiro. Interese par programmu, mūsu ieskatā, ir liela.” 

Atmaksas un kompensācijas procesu mēdz kavēt nevis tiešsaistē, bet gan biļešu kasēs iegādātas biļetes – šajā gadījumā 

pasākumu rīkotāji biļešu naudas daļējai kompensācijai var pieteikties tikai tad, kad kasēs būs atgrieztas tur nopirktās biļetes un patērētājam pretī izsniegta nauda par tām.

Karlina pieļauj, ka pircēji, iespējams, ir par maz informēti, tāpat jāņem vērā, ka ne visas biļešu kases šobrīd strādā. 

Ķuzulis kultūras patērētājus aicina sekot līdzi pašreizējiem biļešu kasu darbalaikiem un izmantot iespēju atgūt naudu par pirkumu. To būtu vēlams izdarīt laika posmā līdz 14. jūnijam, lai pasākumu rīkotāji vēl varētu paspēt piedalīties mērķprogrammas  “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija” konkursa trešajā kārtā.

KONTEKSTS:

Valdība 2020. gada 1. decembrī lēma atbalstīt Kultūras ministrijas izstrādāto priekšlikumu – visiem publisko pasākumu organizatoriem, tostarp kultūras, neatkarīgi no to juridiskā statusa kompensēt 80% biļešu vērtības par pasākumiem, kuru norise Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā atcelta un biļešu nauda atmaksāta skatītājiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda administrētā atbalsta programma “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija”  ir izveidota, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Lai saņemtu atbalstu, atceltā pasākuma rīkotājam jāiesniedz darījumu apliecinoši dokumenti, kas pierāda naudas atmaksu skatītājiem.

Kompensācijas pieprasījumi tiek pieņemti  līdz 2021. gada 14. jūnijam plkst.12.00

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti