Kas jāzina, turpmāk apmeklējot muzejus, bibliotēkas un citas kultūras norišu vietas?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Stājoties spēkā koronavīrusa dēļ noteikto ierobežojumu atvieglojumiem, pamazām darbu varēs atsākt kultūras norises vietas, muzeji un bibliotēkas. To darbības atsākšanai sākot no 13. maija, izstrādāti dažādi sanitārie protokoli, preses konferencē informēja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Dace Vilsone skaidroja: “Izskatās, ka kultūras jomā sāksies pavasaris. Nelieli kultūras pasākumi notiks līdz 25 personām, ja pasākums notiks iekštelpās un tā ilgums nepārsniegs trīs stundas. Protams, pasākumā būs jāievēro vismaz 2 metru distance."

Kultūras iestādes darbību uzsāks pakāpeniski, kolīdz būs pilnībā sagatavojušās ar kultūras ministra rīkojumu izdotā sanitārā protokola prasībām.

Par darbības atsākšanu katra kultūras iestāde paziņos savā tīmekļvietnē un sociālo mediju profilos.

Gan muzejiem un kultūras norišu vietām, gan bibliotēkām un dažādiem auto pasākumiem ir izstrādāti dažādi sanitārie protokoli. Piemēram, lai dotos uz muzeju, biļete būs jāiegādājas internetā, ja muzejs tādu iespēju var nodrošināt.

Muzejos un bibliotēkās, kuru platība pārsniedz 1000 kvadrātmetrus, drīkstēs ielaist līdz 50 cilvēkiem, bet tas neattieksies uz organizētiem pasākumiem.

Pirms apmeklējuma jāpārbauda konkrētās iestādes noteikumi tās mājaslapā internetā.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās, vienlaikus nosakot, ka dalībnieku skaits tajos nedrīkst būt lielāks par 25 personām. Ilgums iekštelpās organizētos pasākumos nedrīkst pārsniegt trīs stundas un starp pasākuma dalībniekiem nodrošināma divu metru distancē, kā arī dezinfekcijas līdzekļu pieejamība pasākuma norises vietā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti