Rīta Panorāma

Garīgās veselības un mūzikas festivāls "Ogle" Saukas dabas parkā

Rīta Panorāma

Saulkrastu džeza festivāls turpina tradīcijas

Eda Šīrana koncerts jau šovakar

Kas jāņem vērā, lai Eda Šīrana koncerta apmeklējums būtu izdevies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien, 12. jūlijā,  Rīgā, Lucavsalā, notiks popzvaigznes Eda Šīrana lielais koncerts, kuru apmeklēs aptuveni 55 000 cilvēku.  Koncerta organizatori aicina uz koncertu doties laicīgi, jo nokļūšana norises vietā un personificēto ieejas biļešu pārbaude var aizņemt papildu laiku. Lai koncerta apmeklējums izdodas, kā iecerēts, laicīgi ar bērniem, tuviniekiem un draugiem pārrunājami ar drošību saistīti jautājumi.

Koncerta teritorija apmeklētājiem tiks atvērta plkst. 16. Uz skatuves plkst.18.45 kāps Zara Larsone (Zara Larsson), 19.45 – Džeims Bejs (James Bay), bet 21.00 – Eds Šīrans (Ed Sheeran).                                                                                                                         

Personīgā un bērnu drošība

Koncerta organizatori aicina apmeklētājus sekot līdzi savai pašsajūtai – atcerēties paēst un padzerties ūdeni, kā arī nepārspīlēt ar alkohola lietošanu. Uz koncertu doties pasākuma norises vietai un laika apstākļiem atbilstošā apģērbā un apavos. Norises vietā būs atpūtas zona un iespēja uzlādēt mobilos telefonus. Koncerta rīkotāji aicina apmeklētājus ratiņkrēslos izmantot koncerta ieeju, kas atrodas tuvāk Salu tiltam.

Policijas pārstāvis Aleksandrs Bukēvičs: Par ieteikumiem koncerta apmeklētājiem
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Ja ir zināmas fobijas vai nestabils psiholoģiskais stāvoklis, kārtīgi izvērtēt savu došanos uz koncertu; iepriekš iepazīties ar pasākuma norises vietas karti; izvairīties no atrašanās pūļa vidū. Tāpat apmeklētāji ir aicināti izturēties ar cieņu gan pret citiem koncerta apmeklētājiem, gan pret drošības dienesta darbiniekiem. Smēķēšana atļauta īpašās zonās. Koncerta teritorijā dežurēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts un Rīgas pašvaldības policija, kas būs gatavi palīdzēt sliktas pašsajūtas, traumu un citos gadījumos.

Valsts policija iesaka jau iepriekš vienoties, kur satiksieties gadījumā, ja noklīdīsiet viens no otra un nebūs iespējams sazināties telefoniski. Tāpat vecākiem jāņem vērā, ka pēc koncerta nebūs iespējams piebraukt pie Lucavsalas, lai auto uzņemtu bērnus, tāpēc laicīgi jāiepazīstas ar satiksmes ierobežojumiem un jāizlemj par satikšanās vietu. Ar bērniem vēlams pārrunāt arī ceļu satiksmes noteikumus. Vecākiem, kuri nepavada uz koncertu savus bērnus, kas jaunāki par 16 gadiem, Valsts policija atgādina, ka bērniem atrasties uz ielas bez pieaugušā pēc plkst. 23.00 Latvijā ir aizliegts.

Drošības dienesti iesaka izvērtēt, vai uz koncertu doties ar zīdaini, ja tomēr, rūpējoties par bērna dzirdes veselību, vecāki aicināti iegādāties skaņu slāpējošas austiņas, kā arī izvairīties no drūzmēšanās un došanās pūlī ar bērnu ratiņiem. Koncerta teritorijā drīkstēs ienest zīdaiņu pārtiku un bērnu ratiņus, kā arī būs pieejama speciāli aprīkota telts bērna apkopšanai.

Personificētā biļete

Pirmo reizi Baltijā koncerta biļetes ir personificētas, kas nozīmē, ka uz biļetes ir norādīts pircēja vārds un uzvārds. Pirms došanās uz koncertu apmeklētājam jāpārliecinās, vai uz biļetes norādītais vārds un uzvārds atbilst personu apliecinošajam dokumentam (par tādu tiks uzskatīts jebkurš dokuments, kur ir biļetes īpašnieka fotogrāfija). Nepieciešamības gadījumā var nākties uzrādīt arī pirkumu apliecinošu dokumentu (bankas maksājuma uzdevumu vai izrakstu par veikto maksājumu). Līdzgājējiem jāierodas kopā ar cilvēku, kura vārds ir uz biļetes. Katram koncerta apmeklētājam, kas vecāks par pieciem gadiem, ir jābūt atsevišķai ieejas biļetei.

Pirmajā kontrolē tiks pārbaudīts, vai uz biļetes esošais vārds sakrīt ar personas apliecinošo dokumentu. Ņemot vērā apmeklētāju skaitu, ātrāka pārbaude izdosies tad, ja biļete iepriekš būs saglabāta telefonā vai izdrukāta.  Otrajā kontrolē tiks pārbaudītas līdzi paņemtās mantas. Trešajā kontrolē tiks noskenēts biļetes svītru kods.

Ieiet koncerta teritorijā būs iespējams tikai ar biļeti, kura veiksmīgi noskenēta, un katru biļeti iespējams noskenēt tikai vienu reizi. Jebkurš mēģinājums ieiet koncerta teritorijā atkārtoti ar iepriekš noskenētu biļeti būs neveiksmīgs neatkarīgi no tā, kas ir biļetes īpašnieks. Par derīgām tiks atzītas tikai biļetes, kas iegādātas pie oficiālajiem biļešu pārdevējiem. Oficiālo biļešu pārdevēju sarakstu, kā arī visu svarīgo informāciju par koncertu var atrast mājaslapā www.edsheeranriga.com.

Ja ir notikušas izmaiņas, kuru rezultātā pie ieejas nebūs iespējam uzrādīt biļetes vārdam, uzvārdam atbilstošu personas apliecinošu dokumentu, pirms koncerta jāvēršas pie SIA ''Biļešu serviss'', rakstot uz [email protected] . Arī pasākuma norises vietā būs divi info punkti., Uzrādot personu apliecinošu dokumentu, arī pie pieejas koncerta teritorijā būs iespēja iegādāties koncerta biļetes.

Satiksme un autostāvvietas

Koncerta norises vietā un tās tiešā tuvumā auto stāvvietu nebūs. Organizatori aicina ņemt vērā satiksmes ierobežojumus uz Salu tilta, tostarp remontdarbus, ierēķināt papildu laiku nokļūšanai uz  koncerta norises vietu un ierasties uz koncertu kājām, ar sabiedrisko transportu vai velosipēdiem. Blakus koncerta norises vietai būs pieejama velonovietne.

''Rīgas satiksme'' nodrošinās papildu reisus uz koncerta norises vietu Lucavsalā, kā arī pēc koncerta no tās atpakaļ. Uz Lucavsalu būs iespēja aizbraukt ar 19. trolejbusu un 40. autobusu, kā arī 233. mikroautobusu. Speciālais trolejbuss kursēs no Latvijas Universitātes pieturas uz Lucavsalu ar pieturvietu uz Salu tilta, bet pēc koncerta beigām no Lucavsalas uz Pētersalas ielas galapunktu.

Koncerta teritorijā ir aizliegts ienest sekojošas lietas un priekšmetus:

  • lietussargus, jo tie aizsedz skatu;
  • ēdienus un dzērienus;
  • jebkādas pudeles, bundžas un citus traukus;
  • profesionālo foto un video tehniku (izņemot mobilos telefonus). Koncertā drīkst ienest tikai fotoaparātus, kuriem nav “zoom” opcijas un fotoaparātus, kuriem nevar mainīt objektīvus un kuriem fokusa uzstādījumi nav lielāki par 40 mm, tas ir tuvu cilvēka redzes uzstādījumiem;
  • “GoPro” kameras un pašportretu statīvu jeb “selfie stick”;
  • planšetdatorus;
  • lielus binokļus;
  • plakātus, banerus un karogus;
  • asus priekšmetus un aukstos ieročus, sprāgstvielas, pirotehniku, lāzerus, ķēdes, šļirces, bīstamus priekšmetus;
  • alkoholu un apreibinošās vielas;
  • dzīvniekus;
  • velosipēdus, skrituļslidas, skrituļdēļus, motociklistu ķiveres, saliekamos krēslus un taburetes;
  • lieku rokas bagāžu – neņemiet līdzi lielus maisus, mugursomas, nevajadzīgus priekšmetus – tas viss paildzina drošības pārbaudes procesu pie ieejas. Pie teritorijas būs pieejams ierobežots skaits mantu glabāšanas kameru. Šī glabātava atradīsies pie velonovietnes un būs par atsevišķu samaksu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti