Dienas ziņas

Baložos atklāj orientēšanās spēli "QR poligons"

Dienas ziņas

Liepupē veidos brīvprātīgo ugunsdzēsēju posteni

Karostas cietums vēris durvis apmeklētājiem

Karostas cietuma muzejs atvēris durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kopš aprīļa sākuma viens no Liepājas populārākajiem tūrisma objektiem – Karostas cietums – ir atvērts. Gidu vadītās ekskursijas aizrit, ievērojot noteiktos drošības pasākumus. Lēmums atsākt darbu pieņemts pēc tam, kad daļai darbinieku par martu atteikta dīkstāves pabalstu izmaksa. Tomēr izredzes nopelnīt ar tūristiem šobrīd izskatās vājas, jo aprīlī Karostas cietumu apmeklējuši tikai 37 interesenti.

Kad Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatību izsludināja ārkārtas stāvokli, Karostas cietums tāpat kā daudzas citas tūrisma un kultūras iestādes slēdza durvis apmeklētājiem. Tūrisma objektā cietumā strādājošie – gan uz pilnu, gan pusslodzi noformētie darbinieki – pieprasīja dīkstāves pabalstu. Taču aptuveni pusei no viņiem tas dažādu iemeslu dēļ tika atteikts.

“Esam apsprieduši, kā būtu labāk. Ar tiem dīkstāves pabalstiem cilvēki tāpat nebūs paēduši. Ziemā īsti nav strādāts, un, ja cilvēks tagad aiziet uz bezdarbniekiem, tāpat nekas prātīgs nesanāk.  Atveroties vaļā, likumu mēs nepārkāpjam, tas nav aizliegts,” sacīja SIA “Karostas cietums” valdes locekle Monta Krafte.

Tā pieņemts lēmums atsākt darbu, un kopš aprīļa sākuma tūrisma objekts atkal atvērts apmeklētājiem. Viņiem esot iespēja dezinficēt rokas, cietuma gaiteņos ar gidu ievērot 2 metru distanci, kā arī savos viedtālruņos izmantot virtuālā gida pakalpojumus. Pēc darbinieku teiktā, apmeklētāji nākot divatā vai ierodoties ģimenes ar bērniem.

“Daudzi no tiem ir rīdzinieki, kuri laikam mūk no galvaspilsētas ārā. Viņiem tā Rīga jau apnikusi, tad brauc uz Liepāju izvējoties,” pastāstīja SIA “Karostas cietums” darbiniece Kitija Šmite.

“Protams, ka šobrīd šī apmeklētāju plūsma, kas ir tagad, finansiāli mums neko neatrisina, jo aprīlī bija 37 apmeklētāji. Bet pagājušā gada aprīlī bija gandrīz 700 apmeklētāju. Pieturējāmies pie principa – ja neko nedarīsim, tad nekas nebūs. Ja mēģināsim, tad vismaz varam cerēt,” norādīja Krafte.

Apmeklētāju interesi mēģina piesaistīt arī ar jaunajā tūrisma sezonā izveidoto galda spēli par Karostu, kas iepazīstina ar tās ievērojamākajiem apskates objektiem. Savukārt bijušā cietuma pagalmā šobrīd top jau pērn ieplānotā vasaras terase. Tā būs kā apliecinājums cerībai, ka šovasar tomēr būs apmeklētāji, kas tur sēdēs un nobaudīs bufetes ēdienus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti