Kaņepes Kultūras centram saziedoti teju 95 000 eiro; uzsākti remonta darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kaņepes Kultūras centra solidaritātes kampaņā, kas norisinājās no 28. aprīļa līdz 28. maijam, ēkas remontam tika saziedoti teju 95 000 eiro. Pateicoties finansiālajam atbalstam, 28. jūnijā tika uzsākts ēkas renovācijas pirmais posms – demontāža ēkas piebūvei, kas kopš Kaņepes Kultūras centra pirmssākumiem nav tikusi publiski izmantota. Plānots, ka remonts ilgs līdz 2021. gada 1. novembrim, bet otrā un trešā stāva iekšdarbu pabeigšana prasīs vēl mazliet ilgāku laiku, informēja Kaņepes Kultūras centra pārstāvji.

“Esam bezgala pateicīgi par lielo atbalstu, ko saņēmām solidaritātes kampaņā. Mēs tik tiešām sajutām, ka esam vajadzīgi, ka Kaņepes Kultūras centrs ir nepieciešams draugiem, viesiem, klientiem, Rīgai. Pateicoties lielajam atbalstam, šobrīd rit jau otrā nedēļa, kad ir uzsākts mājas remonts, katru dienu pie mums ir liela rosība… Viss notiek!” stāstīja Kaņepes Kultūras centra izpilddirektors Kaspars Kondratjuks.

Kaņepes Kultūras centra piebūves demontāža
Kaņepes Kultūras centra piebūves demontāža

Lielāko daļu šī gada vasaras Kaņepes Kultūras centra terase būs atvērta apmeklētājiem, izņemot nedēļu no 19. līdz 25. jūlijam, jo šajā laikā tiks noņemts un mainīts ēkas mūra daļas jumts, un šajā remonta posmā atrasties uz terases nedrīkstēs.

Remontdarbu rezultātā Kaņepes Kultūras centra ekspluatējamā telpa tiks palielināta par 40%, tā nodrošinot vairāk vietas apmeklētājiem. Ēkas mūra daļā līdz augusta vidum tiks mainīts un siltināts jumta segums; ēkas koka daļā tas tiks veikts līdz septembra beigām. Ēkas koka daļā ir jāveic arī remonts sakarā ar nesošo siju stiprināšanu un maiņu. Līdz septembra beigām tiks atjaunota ēkas fasāde, kas vērsta uz Skolas ielu, savukārt pagalma fasāde tiks atjaunota līdz oktobra sākumam. Koka konstrukciju remontu un ēkas pagalma piebūves rekonstrukciju tiek plānots veikt līdz oktobra sākumam, tāpat augusta beigās ir plānots atjaunot vai mainīt ēkas koka logus. Septembrī tiks izbūvēts vides pieejamības lifts, lai cilvēki ar kustību traucējumiem un bērniem ratiņos varētu ērti piekļūt ēkas otrajam un trešajam stāvam. No septembra līdz novembrim tiks izbūvēti ēkas bēniņi, kur nākotnē plānots ierīkot skaņas studiju un kopstrādes telpu, otrajā stāvā tiks ierīkots vēl viens bārs, kā arī tiks izbūvēti divi balkoni – viens ārpus kinozāles un pavisam jauns iekšpagalmā.

Kaņepes kultūras centra piebūves demontāža
Kaņepes kultūras centra piebūves demontāža

Būvprojekta arhitekts ir Renārs Putniņš no SIA "MALUS Architects”, savukārt par būvkonstrukcijām atbildēs Andis Vecvērdiņš no SIA "Arberg". Būvuzraugs ir Kalvis Gruntmanis, būvkompānija – SIA "REVOHAUS", būvdarbu vadītājs ir Dainis Projums. Kaņepes Kultūras centra ēkas būvprojekts apstiprināts Rīgas pilsētas būvvaldē 2020. gada 10. martā, būvatļauja iegūta 2021. gada 21. jūnijā.

Lai atbalstītājiem un viesiem būtu iespēja sekot līdzi ēkas renovācijas norisei, Kaņepes Kultūras centrs uzsācis “Remonta seriālu” – stāstus, bildes un video par izmaiņām, nojaukto un uzcelto Kaņepes Kultūras centrā. Tāpat reizi nedēļā tiks iepazīstināts ar jaunu personāžu, kurš ir vienā vai otrā veidā atbildīgs par ēkas rekonstrukcijas norisi. Stāstiem būs iespējams sekot līdzi sociālajos medijos un mājaslapā. Pirmais stāsts par SIA “REVOHAUS” būvdarbu vadītāju Daini Projumu jau ir publicēts šeit.

KONTEKSTS:

2021. gada 28. aprīlī Kaņepes Kultūras centrs uzsāka solidaritātes kampaņu “Dari kā Klāra” ēkas remontam. Ja remonts netiktu veikts nomas līguma noteiktajā laikā, Kaņepes Kultūras centram nāktos izbeigt savu darbību. Pateicoties atbalstītājiem un partneriem, kampaņā izdevās savākt teju 95 tūkstošus eiro, kā arī atrast citus finansēšanas atbalsta rīkus, lai plānotie remonta darbi varētu notikt un Kaņepes Kultūras centrs varētu turpinātu savu darbību. Kopumā kampaņā Kaņepes Kultūras centru atbalstīja vairāk nekā 1500 cilvēku un organizācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti