Kaņepes kultūras centrā notiek «ABLV Charitable Foundation» desmitgadei veltīts mākslas simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 8. līdz 9. septembrim Kaņepes Kultūras centrā notiek "ABLV Charitable Foundation" desmitgadei veltīts starptautisks mākslas simpozijs "Cross-training: 10 vingrinājumi ceļā uz muzeju".

“Simpozija nosaukums aizgūts no sporta terminoloģijas. Labākam rezultātam, īpaši profesionālajā sportā, pielietotā “cross training” metode paredz vingrinājumu kompleksus no citām sporta disciplīnām, kas nav sportista pamata disciplīna. Dalībniekus aicināsim “iejusties vienam otra ādā”, izvairoties no hermētiski noslēgtām pieredzēm un hierarhiskiem piemēriem,” skaidro simpozija kurators Kaspars Vanags.

“Simpozija mērķis ir kopā ar esošajiem un potenciālajiem "ABLV Charitable Foundation" sadarbības partneriem runāt par mūsu atbalsta programmām mākslas un kultūrizglītības jomās, domājot par nākotnes lielāko ieceri – Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju,” akcentē "ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve. 

Pasākuma apmeklētājiem ir iespēja dzirdēt par aktualitātēm Baltijas valstu un citu reģionu mākslas dzīvē: par Modernā mākslas centra būvniecību Viļņā; par izstāžu, pētniecības un restaurācijas centru Milānā, kura darbības fokusā ir atbalsts mākslas privātkolekciju īpašniekiem; par TEC rekonstrukciju mākslas izstāžu zāles vajadzībām Maskavā, ko sev veic "V-A-C Foundation".

Par novatorisku pieeju darbam ar ekspozīciju un krājumiem stāstīs darbinieki no "Cartier" laikmetīgās mākslas fonda Parīzē, Modernās Mākslas muzeja Varšavā un laikmetīgās mākslas centra SALT (Stambula, Ankāra). Te būs pārstāvis arī no Vācijas nozīmīgākās izstādes "documenta".

Lai mākslinieku un mākslas vēsturnieku, pasaules nozīmes mākslas centru pārstāvju un neatkarīgu kuratoru priekšlasījumiem varētu sekot līdzi plašāks interesentu loks, "ABLV Charitable Foundation" nodrošina simpozija priekšlasījumu tiešraidi fonda "Facebook" lapā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju, par kura arhitektonisko veidolu konkursa kārtībā izraudzīts arhitektu biroja "Adjaye Associates un AB3D" izstrādātais mets, paredzēts atklāt 2021. gadā. Ieceres īstenošanai ir izveidots Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti