Kaņepes Kultūras centra festivālā «Skapis fest» aicinās domāt par ilgtspējību un «zaļo dzīvesveidu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā no 13. līdz 15. martam ar dažādām darbnīcām, lekcijām, diskusijām, kino un izstādēm notiks Kopienas skapim jeb Latvijā pirmajam publiskajam pārtikas apmaiņas ledusskapim veltīts festivāls “Skapis fest”, medijus informē organizatori. Festivālā piedalīsies vairākas NVO un “zaļā dzīvesveida” atbalstošas organizācijas.

“Kopienas skapim pavisam drīz paliks trīs mēneši. Šo mazo jubileju vēlamies atzīmēt kā pienākas... ar neformālu tīklošanās festivālu trīs dienu garumā!

Apmeklētāji tiks aicināti iedziļināties tādās tēmās kā ilgtspējība, patērētāju kritiskās domāšanas veicināšana, sociālā uzņēmējdarbība un politiskais aktīvisms,”

tā stāsta Kopienas skapja iniciatīvas autore, kā arī “Skapis fest” organizatore Beatrise Amtiga.

Kopienas skapis ir iniciatīva pret pārtikas izšķērdēšanu — tā vietā, lai izmestu ēdienu, kas šķiet nevajadzīgs, negaršīgs vai lieks, cilvēki ir aicināti to atstāt Kopienas skapī, kas atrodas Kaņepes Kultūras centra terasē.

Programma

Visu festivāla laiku: izstādes no plastmas un kaņepes materiāliem, "The Skapis Insider" izstāde; #manskopienasskapis seansi (kopienas ietvaros tapis projekts), īsformāta dokumentālās filmas "Fixed!" seansi (Kanāda); festivāla laikā Kaņepes Kultūras centra dārzā taps mākslas darbs.

Piektdiena, 13. marts

  • 18.00 - Festivāla atklāšanas diskusija “Ilgtspējība un atbildība pret vidi”;
  • 19.00 - “Fridays for Future” rīkotā “Gājiens nākotnei” afterparty terasē ar bezalkoholisko punšu un DJ;
  • 19.30 - Dokumentālā filma “Green Gold” (2017, Beļģija) un diskusija.

Sestdiena, 14. marts

  • No 12.00 līdz 18.00 - Dažādas darbnīcas: iespēja izveidot savu mazies kasti, zobupastu vai vaskadrānas
  • 15.00 - Uz terases tiks vārīta zupa visiem festivāla apmeklētājiem
  • 19.00 - “Lightning Talks & Putlock Buffet”: dažādu iniciatīvu un organizāciju dalībnieki dalīsies pieredzē, projektos un zināšanās par bezatkritumu dzīvesveidu politiku, saikni starp atkritumu samazināšanu un sociāli aktīviem iedzīvotājiem, iespējām un izaicinājumiem, veidojot jaunas iniciatīvas, kā arī par vēl daudz citiem tematiem īsu lekciju un sarunu formātā.

Svētdiena, 15. marts

  • No 12.00 līdz 16.00 - "Bazaar of Opportunities": ikvienam būs iespēja tikties un aprunāties ar dažādu organizāciju pārstāvjiem. "Bazar of Opportunities" piedalīsies pārstāvji no organizācijām, kas ikdienā strādā/ sastopas ar tādām tēmām kā pilsoniskā sociālā un vides apziņa, politiskās konsultācijas, patērētājdarbība, sabiedrības un kopienas biheiviorisms, kā arī par otrreizēju materiālu pārstrādi praksē. Kā šīs organizācijas darbojas, kur tās var atrast un kā tām var pievienoties?
  • No 12.00 līdz 16.00 - aksesuāru, augu un sēklu, kā arī apģērbu maiņa;
  • 15.00 - Dokumentālās filmas "What are we waiting for?" seanss (2016, Francija);
  • 17.30 - Destivāla noslēguma lekcija: cīņa pret gaisa piesārņojumu.

Festivālā piedalīsies pārstāvji no “Darbnīcu Parks”, “Zero Waste Latvija”, “Fashion Revolution Latvia”, “Zaļā brīvība”, “Repair cafe Rīga”, “Fridays for Future Latvia”, “Pasaules Dabas Fonds”, “Augnīca”, “TAPA”, “Pilsēta cilvēkiem”, “Brīvbode”, “SkeptiCafe”, “Sabiedrība Sarunai”.

Ieeja uz visiem pasākumiem ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti