Kanādiešu avangardpopa mākslinieks Latvijā uzsāks «Surreal Freak» festivāla tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sākot no 9. janvāra  dažādās koncertvietās visā Latvijā uzstāsies mūziķis no Kanādas “Hello Moth”. Galvenais notikums, kurā “Hello Moth” piedalīsies, būs savdabīgs “Surreal freak” festivāls, kas 11. janvārī pirmo reizi notiks kultūras telpā “3 Māsas”. 

Šāda veida notikums Latvijā notiks pirmo reizi, un tas atspoguļos neparastās, savdabīgās un nereti nesaprastās kultūras parādības, informēja “MOO/Music observation organization” pārstāvji. Festivālā bez “Hello Moth” uzstāsies arī Elizabete Balčus, Labais Dāma un notiks arī japāņu deju mākslas buto performances. Plānots, ka šis festivāls kļūs par ikgadēju tradīciju.

“Hello Moth” tiek saukts par vienu no Kanādas inovatīvākajiem izpildītājiem, pateicoties viņa oriģinālajai elektroniskās popmūzikas un poētiskās ironijas hibridizācijai.  Savas darbības laikā “Hello Moth” ir daudz koncertējis gan Kanādā, gan ārpus tās; ir bijis iesildītājs “St. Vincent” un tika aicināts arī uz slaveno TED sarunu šovu, lai pastāstītu par savu neierasto pieeju mūzikas radīšanai. 

Mākslinieka debijas albums “Infinitely Repeated” tika izvirzīts kā labākais Kanādas elektroniskās mūzikas ieraksts 2013. gadā; 2016. gadā tam sekoja  albums “Slave in a Stone” un 2017. gadā – balva par gada labāko videoklipu dziesmai “A Song About Transience”. 

“Hello Moth” koncerti ir gaidāmi: 9. janvārī Rīgā, bārā “Čē”, 10. janvārī Rīgā, kafeinīcā “Omas Briljants”, 12. janvārī Ogres “Ezītī miglā”, 13. janvārī Rīgā, kultūrbārā “Aleponija”. 

Pēc viesošanās Latvijā mūziķis turpinās savu tūri Eiropā, kur sniegs vēl vairākus koncertus. Šī nav pirmā mākslinieka saskarsme ar Latviju un tās kultūru – 2018. gada pavasarī, pateicoties koncertaģentūru “Tooth blackner” un “Moo” sadarbībai, Kanādā ar koncerttūri viesojās Latvijas mūziķe Elizabete Balčus, kur, uzstājoties kopā ar “Hello Moth”, viņa prezentēja savu albumu “Conarium” vietējai auditorijai.

“Surreal Freak Festival”sāksies jau plkst. 20.00 piektdien, 11. janvārī, un notiks kultūras telpā “3 Māsas", Rīgā, Zirgu ielā 1. Ieeja pasākumā 2 EUR, biļetes būs nopērkamas uz vietas, un pirmajiem 30 apmeklētājiem tiks sarūpēti īpaši pārsteigumi. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti