Kairišs: Ja valdība neaptver kultūras ministra vajadzību, tā zaudē jēgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ja valdība neaptver kultūras ministra vajadzību un nozīmi, tā ir pilnībā zaudējusi jēgu, LTV „Rīta Panorāmā” atzina režisors Viesturs Kairišs, norādot, ka, viņaprāt, valdībai ir jādemisionē. Tāpat režisors pauž uzskatu, ka valdība, tiecoties sasniegt ekonomisku izsaugsmi, ir zaudējusi mēra sajūtu un varētu pat atcelt latviešu valodu, lai tikai veiktos bizness.

„Viņi tagad ir izdomājuši, ka šo grūto brīdi līdz budžeta pieņemšanai mēs varam iztikt bez kultūras ministra. Viņi tikpat labi varēja izdomāt, ka uz šo sarežģīto brīdi mēs varam atcelt latviešu valodu, jo skaidrs, ka, angliski un krieviski runājot, mums tas bizness ātrāk te virzīsies un mēs ekonomiski uzplauksim. Iespējams, ka lielākā daļa iedzīvotāju arī izmainītu desas luņķi pret sarkanbaltsarkano karogu,” situāciju LTV „Rīta Panorāmā” raksturo režisors Viesturs Kairišs.

Režisors uzskata, ka šā brīža situācija valstī patiešām ir piemērota ekonomiskai izaugsmei, taču tas, ka valdībai kultūras ministra jautājums nešķiet primārs, būtiski mazina valdības prestižu viņa acīs.

„Ja valdība nespēj savā starpā vienoties, ka kultūras ministrs ir fundamentāla vajadzība un vērtība, ja valdība to pat nav aptvērusi, tad manās acīs tā ir zaudējusi jebkādu jēgu,” uzsver Viesturs Kairišs, norādot, ka šajā gadījumā jēgu zaudējusi arī Latvijas pievienošanās eiro zonai.

Mani tas eiro, ieviests vai neieviests, vairs pilnīgi neinteresē,” atzīst Kairišs.

Kā iepriekš ziņots, Nacionālā apvienība nolēmusi ar jauna kultūras ministra izvirzīšanu nesteigties, jo šā brīža galvenās prioritātes tai ir saistītas ar savu interešu aizstāvēšanu valsts budžeta pieņemšanā. Kultūras ministra pienākumus šobrīd pilda tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”) oficiāli no kultūras ministres amata atlaida Žanetu Jaunzemi-Grendi 16.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti