Kultūras ziņas

Grāmata par Volodimiru Zelenski

Kultūras ziņas

Izstāde "Krāsainie Ziemassvētki"

Kāds bijis 2022. gads pasākumu nozarei?

Kāds bijis 2022. gads pasākumu nozarei?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc divu gadu pauzes šogad atkal varēja notikt liela mēroga pasākumi un festivāli. Mazinoties ierobežojumiem, kultūras notikumu kalendārs pārbagātībā vai plīsa. Taču tagad priekšā jaunas grūtības – milzīgie apkures un elektrības rēķini.

Neierasti gada nogalei daudz godalgotā kultūrtelpa "Hanzas perons" šajās decembra dienās ir klusa un tumša, un taupības nolūkos iekštelpās vien 15 grādu temperatūra. Šī situācija gandrīz simboliski raksturo pasākumu nozari pašreizējos apstākļos.

Kultūrtelpas "Hanzas perons" un Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācijas vadītāja Ieva Irbina atklāj: "Mums 2019. gadā "Hanzas peronā" bija vismaz 15 korporatīvie pasākumi un dažādas uzņēmumu Ziemassvētku balles, bet šajā gadā to ir krietni mazāk – par trešdaļu mazāk."

Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācijas un kultūrtelpas "Hanzas perons" vadītāja novērojusi, ka pandēmijas ietekme šogad radīja jaunu tendenci – korporatīvie pasākumi pārvirzījās uz vasaru: "Sākotnēji varbūt šķita, ka tas ir tāpēc, ka iepriekšējie divi gadi, ziemas un ierobežojumi liedza uzņēmējiem rīkot darbinieku pasākumus – balles vai Ziemassvētku balles. Un sajūta bija, ka vasara ir ļoti pilna, arī "Hanzas peronā" mums ļoti daudzi notikumi bija tieši vasarā, kas bija pārsteigums."

Šogad arī samazinājusies pasākumu pārprodukcija. Ieva Irbina turpina: "Ir skaidrs, ka izmaksu dēļ mēs vairs nevaram taisīt tik daudz pasākumu, kā mēs gribējām; rīkotāji vairāk izsver, kādus notikumus taisīt. Mēs arī redzam pēc biļešu pārdošanām 2022. gadā, ka pasākumi, kuriem bija unikāls saturs, tiem nebija problēmu ar biļešu pārdošanu, savukārt pasākumiem, kuri ir vairāk štancēti produkti, tiem noteikti bija problēmas ar biļešu pārdošanu."

Šovasar piedzīvotā festivāla "Positivus" debija Rīgā un grupas "Prāta vētra" koncerttūre Latvijā pierādīja, ka atkal var notikt lieli pasākumi. Šos notikumus Ieva Irbina izceļ kā nozīmīgākos 2022. gadā: "Nav noslēpums, ka visiem bija drusku bail, kā būs, – sanāks cilvēki, izdosies pārdot pietiekami daudz biļetes, ņemot vērā, ka cilvēki bija jau raduši neiet uz lieliem pasākumiem? Man ir ļoti liels prieks, ka vasara izrādījās ar tādu ļoti cerīgu noti un labu skatu uz priekšu."

Irbina prognozē, ka nākamgad pasākumiem turpinās pieaugt gan cenas, gan  kvalitāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti