Kādā valodā runā zinātne un māksla? Kultūras akadēmijā top raidieraksts «Sinerģija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Kultūra akadēmija (LKA), gatavojoties šī gada konferenču sērijai "Kultūras Krustpunkti XV", kas norisināsies no 1. līdz 5. novembrim, piedāvā klausītājiem platformā "Spotify" raidieraksta #LKArunā tematisko sadaļu “Sinerģija” četrās epizodēs. Katrā no četrām epizodēm satiksies pētnieks un mākslinieks, lai apspriestu gadsimtiem senu jautājumu – kādas ir zinātnes un mākslas spējas runāt par un ar pasauli, par pētniecības un mākslas mijiedarbi, savstarpējām ietekmēm, pētnieku un mākslinieku sadarbību, informēja LKA pārstāvji.

“Sinerģijas” sarunas būs dzirdamas oktobra piektdienu pēcpusdienās plkst.13.00 LKA "Spotify" platformā. Pirmā epizode klausītājus sasniegs jau 8. oktobrī. Mākslas un pētniecības dialoga iespējas, savienojuma un nošķīruma punktus kopā ar sarunu viesiem meklēs LKA Zinātniskās pētniecības centra (LKA ZPC) zinātniskās asistentes – Una Arbidāne un Nadīna Medne.

Pirmajā sarunā tiksies LKA ZPC zinātniskā asistente, zinātnes doktore Līga Vinogradova un runas pedagoģe, LKA docente, teātra un kino aktrise Zane Daudziņa, lai apspriestu emociju lomu mākslā, iespējamo emociju klasificēšanu un to, vai un kā mainījušās kultūras un mākslas radītās un raisītās emocijas pandēmijas apstākļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti