Kabiles muižā uzstāsies stīgu kvintets un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kabiles muižā 26. jūlijā plkst. 13.00 notiks kultūrvēsturiski izzinošā cikla “Markabe” otrais pasākums. Tajā ietverta ekskursija senajās leģendās un nostāstos, kā arī klasiskās mūzikas koncerts ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu piedalīšanos, informēja pasākuma organizatori.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ierasties Kabiles muižā, sākot no plkst.13.00, kad būs iespēja piedalīties muižas saimnieces vadītā ekskursijā, caurvijoties senajiem nostāstiem un leģendām. Ekskursijas laikā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot Kabiles muižu, kas atzīta kā valsts nozīmes arhitektūras piemineklis ar tās lielāko un unikālāko vērtību - liesmojošā rokoko griestu apdari lielajā zālē kungu mājā, kur plānota arī pasākuma muzikālā daļa.

Šāda liesmojošā rokoko griestu apdare saglabājusies tikai dažviet Latvijā, turklāt vairāk nekā desmit gadus Kabiles muiža apmeklētājiem bijusi slēgta, tikai nesen ir atvērusies un gatava uzņemt interesentus. Šobrīd Kabiles muižā tiek ražots arī vīns. Kā zināms – vīns un tā baudīšana ir viena no muižniecības un kultūras sastāvdaļām, tāpēc ikvienam notikuma apmeklētājam būs iespēja izbaudīt vīnu arī no vietējās ražotnes.

Plkst. 14.00 Kabiles muižas kungu zālē notiks koncerts ar stīgu kvinteta un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu - Annijas Endijas Kolertas, Līvas Tomiņas, Katrīnas Annas Pelnēnas, Dinas Puķītes un Gunta Kolerta piedalīšanos. Mūziķu izpildījumā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta “Divertiments” Re mažorā 1. daļa, Luidži Bokerini “Fandango” no ģitāras kvinteta, Franča Šūberta “Skerco”, Edvarda Grīga Prelūdija un Ārija no “Holberga svītas”, Antonīna Dvoržāka “Valsis” no Serenādes un Dmitrija Šostakoviča “Otrais Valsis”.

Pasākums notiek ar VKKF, ''Latvijas Valsts mežu'' Kurzemes kultūras programmas finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti