Jūrmalas pilsētas muzejs ik darbadienu piedāvā jaunus stāstus muzeja izstādēm un krājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejs ārkārtējās situācijas laikā turpina aktīvi darboties savā “Facebook” kontā. Katru darbadienu interesentiem tiek piedāvāti jauni stāsti gan par esošajām izstādēm un māksliniekiem, gan par muzeja krājuma priekšmetiem, gan bērnu piedzīvoto muzejā, medijus informē muzeja pārstāvji.

2020. gadā Jūrmalas pilsētas muzejs turpina iepriekšējā gada tradīciju, iepazīstinot ar pilsētas vēsturi un muzeja daudzveidīgajām kolekcijām.

Pirmdienas veltītas ieskatam izstādē "Rīgas Jūrmalai 100", kas pašreiz nav aplūkojama klātienē, bet būs pieejama apmeklētajiem līdz pat 28. jūnijam. Izstādes pamatā ir materiāli un vēsturiskās liecības no daudzveidīgajām Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma kolekcijām, kas stāsta par Rīgas Jūrmalas pilsētas dzīvi šajā laikā un laikmeta noskaņu tajā.

Otrdienas veltītas bērniem – un aplūko muzeju bērnu redzējumā. “#paliecmājās periodā īstais laiks iedziļināties bērnu refleksijās par viņu piedzīvoto muzejā un ņemt to vērā, kad viņi atkal pie mums atgriezīsies!” uzsver muzejā. “Šis ir arī īstais brīdis atcerēties Jūrmalas bērnu sacerētās pasakas smiltīs par vētru starptautiskās biennāles “Marīna 2019”. Aizņemamies kaut ko no bērnu skatījuma sev, lai pārvarētu šā brīža emocionālās vētras! Šādos un citādos stāstos bērni sevi piedzīvo “Smilšu spēlēs” Jūrmalas pilsētas muzejā.”

Trešdienās tiek piedāvāts ieskats muzeja pastāvīgajā vēstures ekspozīcijā Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture. 18.-20. gadsimts”. Īpašu kūrortu vēstures izklāstu un interpretāciju dara digitālā ekspozīcija, kas parāda to, ko citādi šodien redzēt nebūtu iespējams: peldēšanos no peldu steķa vai peldu ratiem, Jūrmalas koncertdārzus, kas nav saglabājušies, ēkas, kuru vairs nav, vannu procedūras Ķemeru Peldu iestādē, laikmeta noskaņu, ko rada cilvēki raksturīgos tērpos Jūrmalas ielās.

Ceturtdienās muzejs piedāvā ieskatu sava mākslas krājuma krātuvēs, iepazīstot Mārtiņa Pormaņa kolekciju. Tā ir muzeja mākslas krājuma zelta fonds un tā senākā daļa. To veido dažādu mākslas skolu gleznas, ikonas, grafikas darbi, skulptūras un dekoratīvās mākslas priekšmeti, kopā vairāk nekā trīssimt darbu.

Piektdienu rītos ciklā “Svinēšana | Rīgas Jūrmalai 100” muzejs atskatās uz Latvijas brīvvalsts laiku un svin svētkus, atzīmējot Rīgas Jūrmalas pilsētas dibināšanu pirms 100 gadiem.

Muzejā arī uzsver, ka, lai arī tā durvis joprojām ir slēgtas, Jāņa Maļecka un mākslinieces Envijas darbi joprojām “dzīvo muzejā” un ir apskatāmi arī muzeja “Facebook” kontā. Beidzoties ārkārtas situācijai, ar gleznu izstādēm tiks atklāts jaunais izstāžu cikls – Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas” un  Edītes Krastenbergas (1929 – 2016) piemiņas izstāde “Daugavas plūdums”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti