Kultūras ziņas

"Lielais dzintars" strādā ar peļņu

Kultūras ziņas

Vīnes klasika un Mocarts lielajā ģildē

Jūrmalas gada balva kultūrā

Jūrmalā pasniedz gada balvu kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jūrmalas “Gada balva Kultūrā” tiek pasniegta deviņās nominācijās. Pretendentus rūpīgi, caur diskusijām un strīdiem, ik gadu balsošanas veidā atlasa speciāla komisija.

"Mums iepriekšējais gads Jūrmalā, tāpat kā visā valstī, bija Raiņa un Aspazijas zīmē un Jūrmala nes šo vārdu arī turpmāk, un arī šogad mums iecerēti vairāki pasākumi ar abu dzejnieku iedvesmas brīžiem šeit Jūrmalā. Līdz ar to, arī visas balvas virknējās šajā gaismā," skaidro Jūrmalas Kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa.

Par kultūras pieejamības veidošanu Jūrmalā balvu saņem mākslas kuratore Inga Šteimane. Viņai tā piešķirta par mākslas stacijas “Dubulti” izveidošanu. Māksliniece, jūrmalniece Anna Vanaga, saņem balvu par jaunradi. Lielā gada balva piešķirta  Latvijas jauniešu teātru festivāla “Rainis un Aspazija Tev” kuratorei Dacei Umbraško.

Par vienu no nozīmīgākajām nominācijām tiek atzīta Gada balva par mūža ieguldījumu, ko šogad pasniedz Astrīdai Cīrulei, kura vairāk par 50 savas dzīves gadiem veltījusi darbam Jūrmalā, kā memoriālā muzeja “Raiņa un Aspazijas vasarnīca” vadītāja.

"Tas ir ļoti patīkams pārsteigums, kas bija ļoti negaidīts," atzīst memoriālā muzeja “Raiņa un Aspazijas vasarnīca” vadītāja Astrīda Cīrule. "Tas laiks jau ir aizskrējis tik ātri, ka nemaz to tā īsti nevar pamanīt. Šis gads ir tāds pagrieziena punkts , jo ja pagājušā Raiņa un Aspazijas gadā mūsu māja bija slēgta, tad gribētu teikt, ka tā nav kampaņa. Mums šogad Raiņa un Aspazijas gads turpinās un turpināsies ilgi, jo mēs ļoti ceram, ka vasarā mēs atvērsim atjaunotu, skaistu Raiņa un Aspazijas vasarnīcu."

Balvas vizuālais tēls ir Jūrmalas arhitektūras simbols – mākslinieces Ievas Strazdiņas veidots verandas vitrāžas stikliņš, šogad sarkanā krāsā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti