Jūrmalā ikviens var uzspēlēt brīvdabas klavieres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaros, Bulduros un Dubultos ir atklātas brīvdabas klavieres, kas muzicēšanai zem klajas debess visas vasaras garumā ir pieejamas ikvienam, informē Jūrmalas pilsētas dome.

Šovasar Jūrmalā muzicēšanai brīvā dabā ir pieejamas trīs klavieres – Dzintaros, Turaidas ielas galā pie jūras, pie Bulduru Izstāžu nama Muižas ielā 6 un Dubultu Kultūras kvartālā Strēlnieku prospektā 30.

Brīvdabas klavieres Dzintaru pludmalē ar muzikāliem priekšnesumiem aizvadītajā svētdienā ieskandināja jūrmalnieki Ģirts Alsters un grupa “Svētdienas aprīlis”, kā arī dziedātājs Jānis Stībelis. 

Brīvdabas klavieres Dzintaru pludmalē
Brīvdabas klavieres Dzintaru pludmalē

Brīvā dabā klavieres atradīsies līdz vasaras beigām, kamēr vien instrumenta stāvoklis un laikapstākļi būs atbilstoši. Jūrmalas pilsētas dome aicina mūziķus un garāmgājējus ne tikai izmantot iespēju muzicēt sev un citiem par prieku, bet arī parūpēties par klavierēm – pamanot nevīžīgu izturēšanos pret instrumentu, aizrādīt, kā arī lietus laikā apsegt instrumentu ar pārvalku, kas piestiprināts tā aizmugurē.

Ideja par brīvdabas klavierēm Latvijā projektā “Klavieresuzielas.lv” īstenota pērn, iedvesmojoties no aktivitātes Vankūverā, Kanādā, kur vasarā ir līdzīgi laikapstākļi kā Latvijā, un klavieres vasaras mēnešos atrodas dabā. Klavieres spēlēšanai brīvā dabā ziedojuši vietējie iedzīvotāji, kam tās vairs nav nepieciešamas. Padarot instrumentu publiski pieejamu un dodot iespēju to spēlēt garāmgājējiem, klavierēm tiek piešķirts ilgāks mūžs, norāda pašvaldībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti