Kultūras ziņas

Ingas Gailes jaunākais veikums dzejā un prozā

Kultūras ziņas

Lūdz atbalstu Operetes teātra atjaunošanai

"Gada nedarbs – 2017" Jūrmalā

Jūrmalā aicina uz izstādi «Gada NeDarbs 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot joku mēnesi aprīli, Jūrmalā centīsies nojaukt robežlīnijas starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu.

Gadskārtējā izstāde, kas vienlaikus ir arī akcija un loterija “Gada NeDarbs 2017”, notiek jau piekto gadu, un to organizē Jūrmalas Mākslinieku nams kopā ar biedrību “Rad–dar”.

Izstādē aicināti piedalīties autori, kuri veidojuši darbus kā jokus un palaidnības, kā arī tie, kuriem kāda radoša iecere nav izdevusies, dalība kādā konkursā nav izrādījusies veiksmīga vai kuru mākslas darba radīšanu ietekmējusi tehniska kļūme vai nejaušība.

Jūrmalas Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule stāsta: “Autors var būt arī jebkurš cilvēks, kas pastrādājis kādu joku. Vai kaut kas dzīvē varbūt nav veicies, ko viņš grib aprakstīt.”

Šogad izstādes tēma veltīta aplokšņu algām un dzīves situācijām, uz kurām vērts paraudzīties caur jokiem. Katrs izstādes dalībnieks atklāšanas pasākumā arī saņems simbolisku aplokšņu algas aploksni.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja savā īpašumā iegūt iepatikušos darbu, piedaloties loterijā. Arī “Gada NeDarbu” tradicionāli balsojot nosaka izstādes apmeklētāji. Galveno balvu – rozā žagaru saišķi – saņems pieprasītākās un izstādes idejas trāpīgākās interpretācijas darba autors.

Jūrmalas Mākslinieku namā izstāde būs skatāma līdz 19. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti