Juris Žagars: Vidzemes reģions ir gaišs, koncertzāle to vēl paspilgtinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maija beigās durvis vērs Vidzemes koncertzāle Cēsīs. Tas notiek gadu pēc pirmās atjaunotās Latvijas laikā uzceltās Rēzeknes koncertzāles "Gors" atklāšanas. Cēsīs gan nav jaunuzcelts objekts - pārbūvēja kultūras namu, izveidojot gan daudzfunkcionālu zāli ar 800 vietām, gan mājas pilsētas amatierkolektīviem un Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolai.

Koncertzāles valdes priekšsēdētājs, uzņēmējs un aktieris Juris Žagars bija aktīvs projekta sākumstadijā, pieslēdzies arī tagad, lai veidotu komandu zāles darbības organizēšanai.

„Es esmu projekta ievilcējs, tālāk jādarbojas profesionāļiem,” saka Juris Žagars.

Komandā šobrīd darbojas koncertzāles izpilddirektore Inese Zagorska, mākslinieciskais direktors Artūrs Maskats, arī tehniskie cilvēki.

Vidzemes koncertzāles atklāšana no tiks 31.maijā, tās programma tiks publiskota nākamajā nedēļā. Faktiski tas būs atklāšanas mēnesis, kurā katru nedēļu notiks viena žanra pasākums, kas reprezentēs šīs ēkas iespējas.

Žagars ir pārliecināts, ka Cēsis kopumā attīstās kā kultūrtūrisma pilsēta, un tie miljoni, kas Cēsīs investēti kultūras infrastruktūrā, ir vērtīgs ieguldījums un noteikti liels ieguvums visai Vidzemei un Latvijai, kas noteikti atmaksāsies arī naudiskā izteiksmē.

Par mākslinieciskajām izpausmēm un skatītājiem Žagars neraizējas – viss būšot augstā līmenī. Lielākās bažas ir par ēkas uzturēšanu un izmaksām. Cēsu pašvaldības budžets nav liels, grūtības būs. Tāpēc svarīgs ir valsts atbalsts.

”Šeit nav runa par naudu, kuru saņemt, tērēts un izšķiest, tā ir nauda, ko atkal atgriezt kultūras pasaulē un kultūras vidē,” saka Žagars. Vidzemes koncertzālei šogad piešķirti 100 000 lati, kas tagad konvertējušies eiro, nākamgad 120 tūkstoši, aiznākamgad 150 tūkstoši latu. Tas ir pagaidām pietiekami, lai katru mēnesi nodrošinātu pilnvērtīgu programmu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti